Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Preda acuză Guvernul de dezinteres: O întreb direct pe marioneta agramată de ce nu a trimis pe nimeni în PE până în acest moment?

Cristian Preda, Bogdan Carcu

Europarlamentarul Cristian Preda susține că Guvernul României nu si-a trimis reprezentantii inainte de preluarea presedintiei Consiliului UE ca sa discute cu deputatii, asa cum au facut alte state, mentionand ca este primul Executiv care face acest lucru.

Citeste si VIDEO Deținutul evadat în urmă cu o săptămâna a fost PRINS: Unde se ascundea bărbatul

"Aflu că Dăncilă e la Bruxelles pentru a pregăti președinția Consiliului UE. Haideți să vă spun cum se vede președinția română de la „firul ierbii”, adică din PE, una dintre instituțiile cu care Consiliul UE va trebui să lucreze. De obicei, guvernul care asigură președinția Consiliului UE își trimite cu jumătate de an sau chiar cu un an înainte miniștrii în PE, ca să discute cu deputații. Vă dau un exemplu foarte concret: sunt coordonatorul (combinație de whip și purtător de cuvânt al) grupului PPE pentru politica externă. Am primit în biroul meu miniștrii de externe ai guvernelor care pregăteau președinția și cu un an înainte, pentru a vorbi despre prioritățile grupului, despre crizele în curs, despre agenda potențială etc. Nu sunt vizite de curtoazie, ci contacte care permit informarea și consultarea. Și statele mai noi, și cele mai vechi au făcut același lucru. E bine, guvernul român e primul de când sunt eu în PE care nu a trimis nici măcar un semn către deputați. Am întrebat și alți colegi din grupul meu, dar și din alte grupuri dacă au văzut picior de ministru sau secretar de stat din guvernul Dăncilă. Nimeni nu a avut această mare onoare. O întreb direct pe marioneta agramată de ce nu a trimis pe nimeni în PE până în acest moment, când mai sunt 8 zile și PE intră în vacanță? Nici măcar asta n-a înțeles în cei 9 ani cât a fost membră a forului legislativ european?", a scris europarlamentarul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.