Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Preda îl plagiază pe Funeriu: Miza modificării Constituției - încă două mandate pentru Iohannis

udrea cristian preda

Fostul ministru Daniel Funeriu lansează în spațiul public o teorie explozivă: miza modificării Constituției, anunțată ca unul dintre obiectivele unei alianțe PSD-PNL-UDMR, ar fi menținerea președintelui Klaus Iohannis la Cotroceni încă două mandate.

„Dacă aș fi președinte mi-ar conveni de minune o alianță PNL-PSD până în 2028 cu modificare constituțională astfel încât România să devină republică parlamentară cu președintele ales de Parlament. Știți de ce mi-ar conveni? Pentru că astfel, Constituția fiind nouă, în 2024... se reîncepe de la zero numărătoarea mandatelor prezidențiale. Pentru că e o nouă Constituție. Pas cu pas”, scria Daniel Funeriu, pe Facebook, în urmă cu două zile.

A doua zi, miercuri, 10 noiembrie, ideea lansată de Funeriu a fost preluată și de fostul europarlamentar Cristian Preda. Fost coleg de partid cu Funeriu, Preda nu menționează și sursa ideii.

„Coaliția PSD-PNL-UDMR vrea să schimbe Constituția, transformând regimul, dintr-unul semiprezidențial, într-unul parlamentar. Asta i-ar îngădui lui K. Iohannis să mai candideze pentru alte două mandate, fiindcă alegerea va fi făcută de către deputați și senatori. Cetățenii nu se mai amestecă în mod direct în alegerea șefului statului. Iohannis are, deci, un interes personal să creeze această super-majoritate. Dacă partidele noii majorități vor să păstreze puterea 7 ani, președintele mai vrea 13 ani la Cotroceni. Wunderbar!”, scrie Preda pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.