Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea, critici dure pentru Emil Boc pentru implicarea in omagierea unui dictator

rizea

Primarul Clujului Emil Boc este criticat dur de deputatul Cristian Rizea pentru implicarea primariei in omagierea lui Miklos Horth, 'dictator fascist maghiar' cu ocazia zilelor culturale maghiare.

“Consider inacceptabila implicarea Primariei Cluj Napoca condusa de domnul Emil Boc in omagiarea publica a fostului dictator fascist maghiar Miklos Horth. Cu ocazia zilelor culturale maghiare de la Cluj Napoca, desfasurate cu sprijinul Primariei orasului, va avea loc si o prelegere despre Horthy Miklos, 'sustinuta de academicianul maghiar Romsics Ignac, in cadrul seriei de Istorie si memorie organizate de Academia Korunk'.

Miklos Horthy a condus Ungaria in perioada interbelica si in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, instaurand un regim autoritar de dreapta. Acelasi regim autoritar l-a exercitat si in Transilvania, ocupata in urma Dictatului de la Viena. Tot de numele sau este legata deportarea a peste 166.000 evrei romani si maghiari.” a declarat Cristian Rizea, presedinte PSD Sector 5.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.