Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea, la un pas de extrădare: Fostul deputat român nu va primi azil politic în RM. CSJ i-a respins cererea

anticorupție.md
cristian rizea

Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău i-a respins cererea fostului deputat român, Cristian Rizea în procesul privind retragerea azilului politic. Acesta poate fi extrădat în România, relateaza Unimedia

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău pe 3 noiembrie 2020. În aceeași zi, fostul șef de stat, Igor Dodon, a semnat decretul de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat Rizea. Ulterior, decizia a fost atacată în instanță.

Cererea cetățeanului român Cristian Rizea, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis în proporţie integrală demersul Procuraturii Generale, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privinţa lui Rizea.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean român, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017. Însă, în cadrul acestei proceduri, în formularul completat, acesta a indicat date care nu corespund adevărului. Mai exact, învinuitul a declarat oficial că nu i-ar fi incidentă interdicția de acordare a cetățeniei Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.