Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea: Republica Moldova trebuie ajutată

rizea

“Pe 27 august 1989, Marea Adunare Nationala de la Chisinau a decis oficializarea limbii romane si trecerea la alfabetul latin. Pe 27 august 1990, Parlamentul de la Chisinau a adoptat Declaratia de Independenta a Republicii Moldova.

Astazi, Moldova a facut primii pasi spre Europa, dar inca insuficienti pentru despartirea definitiva de trecutul sovietic. Republica Moldova se afla astazi la un pas de colaps economic, finantarile europene au fost taiate, situatia economica este critica.

Am apelat inca de acum o luna la presedintele Klaus Iohannis sa-si foloseasca influenta pe langa partenerii europeni si americani pentru acordarea unui ajutor Republicii Moldova pentru trecerea crizei economice care afecteaza tara. Uniunea Europeana si Statele Unite trebuie sa inţeleaga ca o Moldova prospera poate fi un punct important in zona estului Europei.

Romania are nevoie, de asemenea, de o Moldova prospera care sa reziste presiunii din ce in ce mai mari de la Rasarit. Tinerea Moldovei in zona gri nu va face decat jocul dusmanilor valorilor euro atlantice. Sper ca presedintele Iohannis sa inteleaga acest pericol si sa actioneze in consecinta.” a declarat Cristian Rizea, presedinte PSD Sector 5 într-un comentariu remis STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.