Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea și Realitatea TV Plus condamnați în Dosarul în care au atacat compania Romprest

Facebook
Rizea condamnat

Cristian Rizea și Realitatea TV Plus condamnați în Dosarul în care au atacat compania Romprest

”Cristian Rizea, șantaj de ultimă speță la Realitatea TV Plus” încheiat cu un proces în care instanța a decis că trebuie să plătească daune morale. Fostul deputat PSD va fi obligat să achite 10.000 lei unui administrator de la Romprest. Este vorba de Orlando Valache, membru neexecutiv în CA al Romprest și administrator al operatorului de salubritate.

Curtea de Apel București a pronunțat următoarea soluție în dosarul în care Orlando Valache i-a chemat în judecată pe Mihai Cristian Luigi (numele purtat în prezent de fostul deputat PSD Cristian Rizea), firma Geopol Internațional SRL, care deține licența postului TV Realitatea Plus, realizatoarele Anca Alexandrescu și Cristina Dragnea, relatează Mediaflux.

Iată soluția instanței:

”Instanța constată caracterul ilicit al afirmaţiilor pârâtului Mihai Cristian Luigi (nume anterior Cristian Rizea) privind săvârşirea de către reclamant a faptelor de şantaj, făcute în emisiunea „Culisele Statului Paralel”, difuzată pe canalul TV Realitatea Plus, în data de 02.11.2020, minutele: 1:25:01; 1:26:57 şi 1:45:22.

Obligă pârâtul Mihai Cristian Luigi (nume anterior Cristian Rizea) la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale pentru afirmaţiile constatate ca fiind ilicite.

Obligă pârâtul Mihai Cristian Luigi (nume anterior Cristian Rizea) să procedeze la înlăturarea materialelor ce conţin afirmaţiile constatate ca fiind ilicite, publicate pe canalul deţinut pe reţeaua YouTube respectiv Spovedania lui Rizea, precum şi a oricăror trimiteri şi referiri la acestea.

Obligă pârâta Geopol Internaţional SRL să procedeze la înlăturarea materialelor ce conţin afirmaţiile pârâtului Mihai Cristian Luigi (nume anterior Cristian Rizea) constatate ca fiind ilicite, publicate pe reţeaua de socializare Facebook (Realitatea.NET), pe canalul de YouTube – Realitatea.NET, pe pagina de internet https://www.realitatea.net precum şi a oricăror trimiteri şi referiri la acestea.

A fugit în Republica Moldova și și-a schimbat numele

Cristian Rizea, care și-a schimbat numele în Mihai Cristian Luigi, s-a refugiat în Republica Moldova, după ce a fost condamnat, încă din 2017, la 4 ani și 8 luni de închisoare de justiția din România.

În 2020, el a rămas fără cetățenie moldovenească, după ce i-a fost retrasă de Igor Dodon, iar luna trecută i s-a respins definitiv și cererea de acordare a azilului politic.

De la Chișinău, fostul deputat PSD s-a implicat într-o campanie  de presă la adresa actualei conduceri a operatorului de servicii de salubritate Romprest, declanșată în mai 2020 și care s-a derulat sub forma unor atacuri virulente purtate prin intermediul televiziunii Realitatea Plus și a site-ului Realitatea.net.

Presa a scris că atacurile au avut legătură cu încercarea lui Maricel Păcuraru, patronul din umbra al trustului Realitatea, de a prelua frâiele gigantului Romprest S.A.

Cu 3.000 de angajați, Romprest este una dintre cele mai mari companii românești care se ocupă de curățenie urbană și are numeroase contracte cu statul.

Extrădat și arestat

Fostul deputat Cristian Rizea a fost arestat în Republica Moldova și deja a fost extrădat către România, în seara zilei de 27 aprilie, informează TV8.md. Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Cristian Rizea era condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, dar între timp el fugise în Republica Moldova. În țara vecină, Rizea a obținut cetățenia, însă asta i-a fost retrasă pe o perioadă de 15 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.