Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Seidler: 'Rămân în vigoare pensiile speciale, ceea ce nu poate fi numită o echitate socială. Se tărăgănează acelaşi sistem de pensii'

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marţi, după adoptarea în Comisia pentru muncă a raportului la proiectul legii pensiilor, că există cel puţin trei motive de neconstituţionalitate a actului normativ, care reprezintă "o promisiune deşartă a actualei majorităţi guvernamentale pentru categoria pensionarilor".

"Pe lângă diverse aspecte tehnice, majoritatea guvernamentală s-a gândit şi s-a răzgândit cu privire la discriminarea dintre diverse categorii de persoane cu handicap, dar, dincolo de asta, cele trei probleme majore ale acestei legi a pensiilor rămân. În continuare rămân în vigoare pensiile speciale, ceea ce nu poate fi numită o echitate socială aşa cum se doreşte, nu este o reformă reală a sistemului de pensii, se tărăgănează acelaşi sistem de pensii. Legea va intra în vigoare abia în septembrie 2021 şi este doar o promisiune deşartă a actualei majorităţi guvernamentale pentru categoria pensionarilor. Li se promite o creştere iluzorie cu 40% a punctului de pensie, fără să se spună de unde vor veni aceşti bani, în contextul în care Guvernul României, pe actualul buget, a trebuit să suplimenteze din Fondul de rezervă fondul de pensii. Aşadar, este o creştere cu 133% a cheltuielilor pe pensii pentru anul 2021 - 2022, este iluzorie, promisiuni deşarte, cuprinse în programul de guvernare - o carte de colorat plină cu poveşti", a afirmat Seidler.

El a adăugat că există motive de neconstituţionalitate a legii, relatează agerpres.ro.

"Există, din punctul nostru de vedere, cel puţin trei motive de neconstituţionalitate a acestei legi. Vom discuta cu juriştii, cu ceilalţi colegi şi cu colegii din Opoziţie să înaintăm către CCR o verificare de constituţionalitate care nu va împieta asupra intrării în vigoare a acestei legi, pentru că legea intră în vigoare în septembrie 2021", a spus Seidler.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a aprobat marţi proiectul legii sistemului unitar de pensii, preşedintele comisiei, Adrian Solomon, anunţând că proiectul urmează să intre în şedinţa de miercuri a plenului. S-au înregistrat 14 voturi "pentru", 5 - "împotrivă" şi o abţinere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.