Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Socol iese din calculele de premier

candidat

Economistul Cristian Socol, care a lucrat la programul de guvernare din 2016, spune că „probabilitatea este zero” să ocupe funcții de demnitate publică în contextul în care este vehiculat neoficial ca potențială propunere PSD pentru funcția de premier, dacă Parlamentul demite Guvernul prin moțiune de cenzură.

Citește și: Variante de Guvern post-moțiune (surse)

„La intervale diferite de timp, numele meu apare pe diverse liste pentru functii de demnitate publică, furnizate pe surse. Nu e cazul, probabilitatea este 0. Multumesc”, a scris pe pagina sa de Facebook, luni, Cristian Socol. Numele lui Cristian Socol a fost vehiculat neoficial și în primăvară ca potențială propunere PSD pentru funcția de premier, după demiterea Guvernului Orban I. Atunci, PSD l-a propus oficial premier pe Remus Pricopie.

În iulie 2019, Cristian Socol, la acea vreme șef al Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, anunța că începe „un noul capitol” și își enumera succint activităţile din ultimii ani.

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat săptămâna trecută, la Antena 3, că nu ar lua în calcul pentru propunerea de premier, dacă trece moțiunea de cenzură, un candidat a cărei specialitate „nu e de finanțist sau economist”. „Avem o propunere de tehnocrat, este un fost membru PSD”, a adăugat Ciolacu. Liderul PSD a precizat că propunerea PSD de premier este o persoană cu care discută „periodic” și cu care are „o colaborare instituțională”.

„Nu neaparat lucreaza la BNR”, a adăugat liderul interimar PSD. „Florin Georgescu ar fi o solutie extraordinara pentru aceasta perioada, dar nu stiu daca ar accepta”, a spus Marcel Ciolacu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.