Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu critică reducerea programului magazinelor: 'Raed Arafat a dat un răspuns după părerea mea ininteligibil'

Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critică decizia de reducere a programului magazinelor și consideră că ar fi fost mai eficientă o prelungirea a programului pentru reducerea aglomerației. Cristian Tudor Popescu nu îl iartă nici pe Raed Arafat considerân explicațiile date de acesta ”ininteligibile”.

Citește și: Imaginea ANULUI - Un bolnav de Covid-19, cu masca de oxigen în mână, urmărește protestele anti-restricții

 

„Nu înțeleg în continuare, nu a reușit secretarul de stat Raed Arafat, a dat un răspuns după părerea mea ininteligibil, că dacă se prelungea programul magazinelor până la ora 24.00, atunci oamenii tot timpul se duceau la magazin. Nu, pur și simplu oamenii se răsfirau pe parcursul zilei, realizând o densitate mai scăzută în supermarketuri decât se va înregistra la orele 16.00, 17.00, până în ora 18.00, când oamenii, ieșind de la slujbă, se vor duce cu toții la magazin. Nu înțeleg. Nu i s-a pus această întrebare nici domnului Arafat – ministrului Sănătății nu cred că e cazul să i se mai pună vreo întrebare în clipa de față și nici să se mai aștepte vreun răspuns de la el - dar întrebarea este: de ce nu se organizează intrarea secvențiată în grupuri mici a cumpărătorilor în supermarketuri, cu coadă organizată cu distanțare în afara magazinului, cu un om care să dirijeze intrarea pe grupuri a cumpărătorilor? Pentru că obiectivul este să nu se înghesuie pe metrul pătrat în magazin prea mulți oameni.

Nu ora este obiectivul, acesta este. Și el se poate realiza așa cum s-a mai făcut anul trecut, ne amintim acele cozi cu distanțare, controlate, în fața magazinului. Ar fi mult mai eficient, indiferent de ora la care sunt organizate, decât această limitare la ora 18.00.

La fel, coborârea stopării circulației de la ora 22.00 la ora 20.00. Eu mă întreb: toți inșii pe care i-am văzut cotârcindu-se, băgându-se unii în alții fără niciun fel de protecție pe pârtii, prin cluburi, în diversele paranghelii de unde i-au scos jandarmii și care și în clipa asta continuă, indiferent de câți vor fi în stare gravă la ATI, de câți morți vor fi în fiecare zi, vor continua. Oare ce o să se întâmple pentru că s-a coborât cu cele două ore? Respectuoși, ăștia o să spună: „da, dacă Guvernul acum a spus de la 20.00 în loc de 22.00, nu mai facem așa ceva”?” a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.