Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu, despre miting: Nu e vorba de nicio diasporă, e vorba de români

Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține, referitor la mitingul de vineri, că a fost numit în mod greșit mitingul diasporei, participanții fiind românii, fie că lucrează în țară sau în străinătate. Scriitorul a precizat că speră ca mitingul să fie unul pașnic.

"Acest miting a fost denumit, așa s-a împământenit în presă, mitingul diasporei. Ceea ce mi se pare o eroare. Nu e vorba de nicio diasporă. E vorba de români, care sunt la fel de români fie că sunt în țară, fie că muncesc în străinătate. Asta mi se pare o miză foarte importantă, ca la el să participe atât români care se află în țară, cât și din străinătate. (..)Orice protest împotriva încercărilor sistematice de suprimare a independenței justiției și retransformare a României, după 30 de ani, într-o dictatură personală, orice protest e binevenit. Dar cu condiția să nu se transforme în ceva ce poate fi folosit propagandistic tocmai împotriva ideii de protest", a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Jurnalistul susține că este important ca mitingul să fie unul pașnic.

"Au vorbit tot felul de personaje dubioase din punct de vedere moral și mintal. Am auzit tot felul de aberații și de amenințări fără ca să avem și un discurs rațional, în care să spună cineva de ce se adună oamenii la acest miting, ce vor să obțină. Cel mai important mi se pare ca mitingul să fie pașnic, să nu aibă provocări, pentru că iarăși pot fi folosite împotriva ideii de protest pașnic. (..) Un miting ca să aibă audiență, ca să aibă impact, trebuie să fie legat de un anume eveniment deosebit. Un astfel de eveniment nu există acum, ca în cazul Colectiv sau OUG13. Sigur că manoperele malefice ale celor de la putere continuă în fiecare zi, dar nu există un eveniment care să aprindă indignarea. Este o perioadă de concedii. Și această idee de protest în concediu nu mi se pare fericită, nu ar fi trebuit să fie spusă în felul acesta. Îmi doresc foarte mult ca demonstrația să fie pașnică și lozincile să fie îndreptate împotriva pericolului principal care vine în acest moment din interiorul țării", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.