Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu, despre prestația Simonei Halep de la Wimbledon: 'Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate'

ctp

Cristian Tudor Popescu a comentat meciul Simonei Halep într-o intervenție pentru Digi24. Jurnalistul a felicitat-o pe Simona Halep pentru condițiile de joc și a explicat aspecte tehnice ale înfruntării jucătoarei românce cu taiwaneza Su-Wei Hsieh. A lăudat, de asemenea, revenirea adversarei: „O putem felicita pe jucătoarea taiwaneză care a făcut un meci excepțional. A avut în special revenirea în setul III de la 5-2 pentru Simona, a arătat un nivel de tenis cum rar se vede aici, la Wimbledon”.

Pe mai departe, Cristian Tudor Popescu a identificat câteva cauze ale înfrângerii Simonei: „De ce a pierdut Simona? Pentru că s-a jucat pe iarbă, și pentru că loviturile lui Su-Wei Hsieh, tăiate, și cu efect, nu sunt listate. Simona a lovit cu lovitură listată, mingea sare, se ridică, cu efect de speen, în sus, de acolo Su-Wei Hsieh a lovit plat, a tăiat calea mingii, lovind plat și lung. Genul acesta de lovitură pe iarbă cu o săritură mai joasă, din pricina loviturii plate sau de multe ori tăiată de Su-Wei Hsieh  a făcut-o să greșească, în special partea ei foarte tare, a Simonei, reverul lung de linie, pentru că mingea nu i-a venit așa cum este ea obișnuită în marea majoritate a meciurilor din an - să-i vină o minge listată, cu o săritură suficient de înaltă ca să o poată lovi”.

Vezi și: Simona Halep pierde DRAMATIC la Wimbledon, după un meci INFERNAL

A mai precizat despre stilul lui Su-Wei Hsieh: „Remarcabilă capacitatea taiwanezei de a recupera mingi, o deplasare excepțională, a scos mingi imposibile, atât pe stânga, cât și pe dreapta. Simona, în condițiile date nu a jucat rău. Asta este pe iarbă, cu o asemenea adversară, vedeți că ea până acuma a avut adversare tot asiatice, dar care nu lovesc atât de ascuțit, atât de tăiat și plat cum lovește Su-Wei Hsieh. Este un joc foarte bine adaptat acestei suprafețe și să nu uităm că Su-Wei Hsieh este jucătoare de Grand Slem-uri,nu e oricine. Este o jucătoare care știe să pună scurte, care stăpânește voleurile foarte bine, deci nu asta îi reproșez prea mult Simonei în condițiile date”.

„Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate aici, pe iarbă, la Wimbledon”, a mai comentat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.