Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor-Popescu dezvăluie: 'Meleşcanu, antrenat în regimul ceauşist împotriva Diasporei'

Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor-Popescu face lumină în acţiunea de împiedicare a Diasporei să-şi exercite dreptul la vot, concertată de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu: A făcut exact ce ştie, lucrul pentru care a fost antrenat! Invitat la Digi 24, gazetarul a povestit lucruri mai puţin cunoscute despre activitatea lui Meleşcanu de dinainte de '89, când era însărcinat cu pregătirea ambasadorilor pentru anihilarea demonstraţiilor anti-ceauşescu.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier!

''În ce este antrenat domnul Melescanu? Ştiţi în ce a fost antrenat înainte de '89? Vot în Diaspora nu exista, der existau manifestaţii spontane. Când Ceauşescu se mai ducea printr-o ţară Occidentală, românii se strângeau acolo, îl huiduiau, ba chiar în America, în '78 au dat chiar cu roşii după el, ceea ce l-a umplut de spaimă.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

Ceauşescu când vedea că nu este cel mai iubit fiu, înnebunea. Ei, domnul acesta se ocupa, împreună cu alţii, asta făcea Ministerul de Externe ceauşist şi serviciile SIE, să îi ţină departe pe manifestanţii anti-Ceauşescu, ambasadele cu asta se ocupau. Ambasadele făceau liste cu românii din Diaspora, care să fie spionaţi, ţinuţi sub control, să fie la un moment dat presaţi psihic, terorizaţi, ca nu cumva să facă vreun gest anti-regim. Pentru asta îi antrena, acest om. Şi atunci cum să nu facă ce a făcut acum? A făcut exact ce ştie!'', a dezvăluit gazetarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.