Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu derapaj la Digi 24 fără a fi întrerupt despre ÎPS Teodosie: 'Eu spun că este un sac cu rahat. Ce să spun despre dihanie?'

Cristian Tudor Popescu a avut un derapaj fără precedent în istoria televiziunii din România la adresa unei persoane! La Digi 24, jurnalistul l-a numit ”sac de rahat” ”urât” și ”dihanie” pe ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Motivul: pentru că prelatul tomitan a vorbit în termeni care nu i-au plăcut lui CTP despre femeie și statutul femeii în biserică.

Realizatorul emisiunii nu a intervenit, așa cum o cer normele CNA, în jignirile proferate de invitatul său și l-a lăsat să își ducă la capăt monologul. De remarcat și faptul că cei doi au renunțat la măștile pe care le purtau în edițiile precedente.

Citește și: VIDEO ÎPS Teodosie explică de ce femeia nu are roluri importante în Biserică: Are condiţia slăbiciunilor sale. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri

”Aoleu, iarăși, veniți cu un urât, urât, urât rău. Rău. Urât. Răutate și urâțenie. Imediat discutăm de amicul nostru Mache, de amicul Mache. Se poate să nu discutăm noi?

În fiecare dimineață, îmi bag botul în dejecțiile României și stau cu ele acolo, le înghit, le trec prin mine, iar după aia vin aici, să scot ce rezultă din ele.

Blaise Pascal, altfel un mare credincios și, în același timp, una dintre cele mai strălucite inteligențe ale omenirii, matematician, fizician de geniu, dar un mare credincios, vorbea despre persoanele îmbrăcate în astfel de veșminte, fie că sunt preoți, mă rog, episcopi, cardinali, regi, nobili, care poartă veșminte care îi deosebesc de restul muritorilor și apar numai însoțiți de un protocol, de un alai, de un convoi, de tot felul de persoane care le arată în jur, gardă, le arată un mare respect, se uită la ei ca la niște supraoameni, și îmbrăcați așa. Și de aici, spune Blaise Pascal, de aici apare convingerea unor simpli cetățeni că oamenii aceia sunt deosebiți de ei, că au ceva în ei divin, că un rege nu poate fi ca toți ceilalți, că un episcop nu poate fi ca toți ceilalți, trebuie să fie ceva suprauman, divin în el. De ce? Din pricina acestui montaj, acestei scenografii în care evoluează inși ca ăsta.

Citește și: IPS Teodosie critică familia de ortodocşi care a botezat copilul unei familii de catolici: 'să se caiască pentru acest păcat'

În spatele acestor haine, știți că individul (n.r. ÎPS Teodosie) a apărut la un moment dat cu o hlamidă de rege, de peste 2 metri și jumătate, roșu cu alb, pe care o târa cu coadă în spate, când l-am comparat, acum vreo 3 ani, cu Freddie Mercury pe scenă. În spatele acestor veșminte prețioase se ascunde în cazul de față, sau nu se ascunde, e acolo, nici măcar nu se ascunde, ni se expune, se află un sac cu rahat. Dumneavoastră nu-i spuneți „Înaltpreasfinția Sa”, cu toate că sunteți credincios, îi spuneți „domnul”. Eu spun că este un sac cu rahat.

Tot ce a făcut acest individ, pentru că asta este o încununare ce spune acum despre femei, despre femeie, insul ăsta, nu mai amintesc, am discutat aici, în emisiune, cine este specimenul. Nu știu ce aș mai putea să spun despre această dihanie, care este îmbrăcată în odăjdii și care, în felul ăsta, impresionează pe oamenii mai slabi de minte. Mai grav este altceva. Știți a ce seamănă ce a spus insul ăsta? A ISIS. Asta este atitudine față de femeie de care un membru ISIS ar fi foarte mândru și ar aplauda-o. Deci femeia este o păcătoasă prin simpla ei existență, ea este păcătoasă din naștere. Atenție! Din naștere. Simpla venire pe lume a unei femei...

Vă spuneam aici, într-o emisiune, vorbeam despre tații care se întristau când li se năștea o fată, de fetele care erau ucise în anumite societăți primitive și feudale, erau ucise pentru că nu erau băieți. V-am vorbit de atitudinea față de femeie și atitudinea acestui ins nu se rezumă la femeie, e vorba și de alți oameni, de pildă de catolici, tot creștini. Sunt 3, 4 lucruri minore care fac diferență între doctrina catolică și cea ortodoxă, sunt creștini. Ce spune insul ăsta: „Să nu calci cumva într-o biserică catolică, că e mare păcat”, a spus Cristian Tudor Popescu în monologul său neîntrerupt.

Spre finalul emisiunii, realizatorul emisiunii i-a spus lui CTP că nu este de acord cu limbajul său și a cerut CNCD să se auto-sesizeze față de declarațiile arhiepiscopului Teodosie.

”Dacă nici la asta nu se auto-sesizează, la ce să mai discutăm? O să găsim în Biblie niște lucruri!”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.