Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu laudă disidenții din PSD: Blasfemia de a pune bunul-simț și dreptatea deasupra Partidului

CTP

Cristian Tudor Popescu analizează situația din PSD în contextul în care nu mai puțin de trei primari au semnat inițiativa "Fără penali" a USR.

"Premieră în PCR și un partid nou: PPR

O premieră pe țară în istoria PCR aflat la putere s-a petrecut zilele acestea. Trei membri de partid cu funcție regională au semnat pe listele inițiativei civice „Fără penali în funcții publice”, desfășurată sub sigla altei formațiuni politice, situându-se astfel în contradicție deschisă cu conducerea centrală, în frunte cu Toarșu Prim Dragnea.

Primarul PSD Pucioasa, Constantin Ana, vicepreședintele PSD Dâmbovița, Fănuț Cristea și doamna Andaluzia Luca Vraja, viceprimar și președinte PSD Tulcea au rupt legea nescrisă a acestui partid cu veșnică vocație a dictaturii. Legea sună așa: „Partidul, înainte de toate!”. Adică înainte de cetățeni, justiție, etică, societate, dreptate – omul de partid trece peste toate ca să se supună Partidului.

Pe scurt: mai bine greșești cu Partidul, decât să ai dreptate împotriva lui.

Niciunul dintre „disidenții” PCR, FSN, FDSN, PDSR, PSD nu a ieșit din țarcul luptei politice interne, începând cu Lucrețiu Pătrășcanu și Ana Pauker, și sfârșind cu Victor Ponta.

Citește și: Cristi Dănileț face SHOW pe Facebook! Mesaj pentru participanții la Untold: 'Să fiți O.I (organisme inteligente) și... poate nu ne vedem!'

Brucan, Apostol, Mănescu, Răceanu, Bârlădeanu, Pârvulescu, Iliescu, Meleșcanu, Geoană, toți au avut rivali în conducerea Partidului cu care s-au bătut pentru putere.

Cu acest prilej au descoperit, pentru o vreme, niște principii, iute abandonate în caz că au câștigat.

Andaluzia, Ana și Costea nu se bat cu Dragnea și gașca lui. Sunt membri de partid fideli, apreciați de cetățenii care i-au votat. Au semnat nu pentru că fac parte din nu știu ce conspirație anti PSD, așa cum vor fi de îndată acuzați, ci din simplă și pură atitudine morală: „A fost o apropiere față de o idee, o idee de normalitate, de corectitudine, de curățenie, de tot ce înseamnă România pe care ne-o dorim cu toții”, spune Constantin Ana.

Ei au comis blasfemia de a pune bunul-simț și dreptatea, interesul cetățenilor și societății deasupra intereselor Partidului", scrie Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.