Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristiano Ronaldo a fost desemnat cel mai valoros jucător european al ultimului deceniului, iar Lionel Messi are titlul în America de Sud

francefootball.fr
Ronaldo - Messi

Portughezul Cristiano Ronaldo a fost desemnat cel mai valoros jucător european al deceniului 2011-2020 de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Cristiano Ronaldo, acum la Juventus Torino, l-a devansat pe spaniolul Sergio Ramos, fostul său coechipier la Real Madrid. Pe locul trei în zona UEFA a fost germanul Manuel Neuer, de la Bayern Munchen, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Roman îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘Nu poți să conduci o țară doar prin postări pe Facebook. Vă recomand o cafea tare și rezolvați această problemă’

Cel mai valoros fotbalist sud-american (zona CONMEBOL) a fost desemnat argentinianul Lionel Messi, urmat de doi brazilieni, foşti coechipieri ai săi la FC Barcelona, Neymar, acum la PSG, şi Dani Alves, în prezent la Sao Paulo.

Cele mai bune jucătoare din zona UEFA sunt, în această ordine, germanca Dzenifer Marozsan, norvegianca Ada Hegerberg şi franţuzoaica Wendie Renard. În zona CONMEBOL pe primele locuri sunt braziliencele Marta, Christiane şi Formiga.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’

Cel mai bun fotbalist al deceniului în Asia este sud-coreeanul Son Heung-min, urmat de japonezul Keisuke Honda şi sauditul Salem Al-Dawsari. Cele mai bune jucătoare de pe continent sunt japoneza Homare Sawa, australianca Samantha Kerr şi japoneza Saki Kumagai.

Egipteanul Mohamed Salah se află pe primul loc în Africa, urmat de senegalezul Sadio Mane şi algerianul Riyad Mahrez, iar cea mai bună jucătoare de pe acest continent este Asisat Oshoala (Nigeria), care le devansează pe Gabrielle Onguene (Camerun) şi Ngozi Okobi (Nigeria).

Citește și: Sorin Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlilor: ‘Fără rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esențial’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.