Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei

Cristiano Ronaldo

Atacantul Cristiano Ronaldo, marea vedetă a echipei Real Madrid și a selecționatei de fotbal a Portugaliei, este cel mai bine plătit sportiv din lume, pentru al doilea an consecutiv, conform clasamentului publicat miercuri de revista economică americană Forbes.

Internaționalul lusitan, câștigător al EURO 2016 și al Ligii Campionilor 2017, a încasat 93 milioane dolari (82,6 milioane euro) în ultimele 12 luni din salarii (58 milioane dolari) și contracte publicitare (35 milioane euro).

El îl devansează pe starul baschetului american LeBron James, campion al NBA cu Cleveland Cavaliers în 2016, care a acumulat venituri totale de 86,2 milioane dolari, locul al treilea fiind ocupat de un alt fotbalist, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), cu 80 milioane dolari.

Elvețianul Roger Federer, fostul număr unu mondial al tenisului masculin, câștigător al Openului Australiei 2017, ocupă poziția a patra, cu 64 milioane dolari, urmat de un alt jucător din NBA, Kevin Durant (Golden State Warriors), cu 60,5 milioane dolari, anunță Agerpres.

Citește și: Karolina Pliskova o AMENINȚĂ pe Simona Halep: Cum vrea S-O BATĂ în semifinala de la Roland Garros

Topul 5 stabilit de Forbes este compus din aceiași cinci sportivi ca și în 2016, însă Messi a pierdut poziția secundă, fiind devansat de "King James".

O sigură femeie figurează în acest clasament care cuprinde 100 de sportivi, regina tenisului feminin, americanca Serena Williams, retrasă temporar din activitate după ce a rămas însărcinată. Cu 23 de titluri de Mare Șlem în palmares, cea mai mică dintre surorile Williams ocupă locul 51 în ierarhia Forbes, cu 27 milioane dolari.

Jucătorul american de golf Tiger Woods, car a dominat mult timp acest clasament, este acum al 17-lea, cu 37,1 milioane dolari, chiar dacă a disputat doar trei turnee din 2015 și până în prezent, din cauza problemelor recurente la spate.

Unsprezece sporturi și 21 de țări sunt reprezentate în clasamentul Forbes, dominat de sportivii americani, în număr de 63.

NBA, care traversează o perioadă de prosperitate economică fără precedent, grație exploatării drepturilor de televizare, domină acest clasament, cu 32 de jucători, față de 18 la ediția 2016.

Liga profesionist de baseball (MLB) oferă la rândul ei 22 de jucători, cel mai bine plătit dintre aceștia fiind lansatorul-vedetă al echipei Los Angeles Dodgers, Clayton Kershaw, ocupantul locului 28, cu un salariu anual de 33,3 milioane dolari.

Liga națională de fotbal american (NFL) este reprezentată de 15 jucători, lider fiind "quarterback"-ul lui Indianapolis Colts, Andrew Luck, aflat pe poziția a 6-a, cu 50 milioane dolari pe an.

Opt fotbaliști figurează de asemenea în acest clasament, precizează AFP.

Conform Forbes, salariile și contractele cumulate ale celor 100 de sportivi cei mai bine plătiți se ridică la 3,11 miliarde dolari, în creștere cu unu la sută față de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.