Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristiano Ronaldo îl umilește pe Lionel Messi: a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului; a dat 760 de goluri

Pro Sport
Cristiano Ronaldo

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, care a înscris un gol pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli), a devenit miercuri seara cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri, relatează Reuters. Ronaldo l-a depăşit prin golul marcat la Reggio Emilia pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente, informează Agerpres.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat, iar federaţia internaţională (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă, însă o serie de publicaţii sportive au relatat că Ronaldo l-a depăşit pe Josef Bican în fruntea acestei ierarhii.

Bican şi brazilienii Pele şi Romario au marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori, în meciuri neoficiale sau amicale.

Golurile lui Ronaldo au fost marcate pentru cele patru echipe de club la care a jucat şi la naţionala Portugaliei, cel mai apropiat rival aflat încă în activitate fiind argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care luna trecută a stabilit recordul de goluri marcate pentru un singur club, 644.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

La 35 de ani, Cristiano Ronaldo, care este golgheterul naţionalei Portugaliei, cu 102 goluri, a jucat în cariera sa la Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118), Real Madrid (450), iar acum se află la Juventus (85).

''Incredibilul @Cristiano a marcat cel de-al 760-lea gol al cariere sale în această seară, depăşindu-l pe Josef Bican ca cel mai mare marcator din istoria fotbalului. Ce realizare!'', a scris fostul mare atacant englez Gary Lineker pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.