Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD: 'Lipsa de soluții a guvernului a dus la explozia numărului îmbolnăvirilor cu COVID-19'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputatul PSD de Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, acuză Guvernul că este responsabil de explozia cazurilor de Covid-19.

„Din nefericire, prezicerile profesorului Alexandru Rafila, cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID-19 după începerea anului școlar, sunt acum confirmate clar de realitate. Reprezentantul României la OMS a avertizat guvernul, încă din luna august, că problematica se va schimba dacă nu intrăm într-o zonă de descreştere.

Este evident că în acest moment creșterea numărului de îmbolnăviri pune o presiune mare și constantă pe sistemul de sănătate, iar guvernarea a început să fie depășită de situație. Din nefericire pentru români, atâta timp cât la guvernare va fi acest guvern de incompetenți, situația epidemiologică din România va continua să crească.

Consider că pentru a combate epidemia, trebuie identificate soluții de către instituțiile statului, dar acest Executiv este clar incapabil.

În privința școlilor, soluția găsită de Orban și ai lui a fost aceea de a arunca toată responsabilitatea asupra autorităților locale și a școlilor. Trebuia însă ca la nivel național să existe o metodologie elaborată de Ministerul Educației și cel al Sănătății pentru redeschiderea școlilor, deoarece nu poţi să pui primarii în situaţia de a face reguli fiecare după posibilitățile sale.

În al doilea rând, Guvernul trebuie să asigure bani pentru autoritățile locale pentru a redeschide școlile, dar nu din fonduri europene, deoarece reprezentanții autorităților locale se vor trezi că îi vor primi după doi-trei ani, timp în care riscul incapacității bugetare va fi iminent.

Dar ce pretenții putem avea de la acest guvern laș, care nu își asumă responsabilitatea pentru absolut nimic", a spus Cristina Elena Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.