Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Gherasimov: Republica Moldova mai face un pas ferm și asumat politic în direcția integrării europene

Moldpres
Cristina Gherasimov

Republica Moldova mai face un pas ferm și asumat politic în direcția integrării europene, a declarat astăzi într-o conferință de presă, vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, după recomandarea făcută ieri la Bruxelles de Consiliul European de adoptare a cadrului de negociere pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE. În continuare, este așteptată organizarea primei conferințe interguvernamentale, care va marca lansarea oficială a negocierilor de aderare, a precizat viceprim-ministra, transmite Radio Chișinău preluat de stiripesurse.md

Decizia Consiliului European de a adopta cadrul de negociere cu Republicii Moldova a fost salutată de către viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. Statele membre au invitat Consiliul Uniunii Europene să adopte cadrul de negociere în mod rapid și să întreprindă următorii pași fără întârziere, a spus Cristina Gherasimov.

„Noi salutăm decizia Consiliului European și ne dorim o adoptare cât mai rapidă a acestui cadru de negociere, cât și organizarea în timpul cel mai apropiat a primei conferințe interguvernamentale care să marcheze lansarea oficială a negocierilor de aderare”, a declarat Cristina Gherasimov.

După ce miercuri la Bruxelles a fost adoptat documentul cu privire la reforma internă a UE și revizuirile politicilor care să pregătească următoarea extindere, Cristina Gherasimov susține că e nevoie de un angajament comun, atât din partea Rep. Moldova, cât și a cetățenilor săi, prin care să confirme decizia de aderare la UE la referendumul din această toamnă.

„Este crucial la organizarea referendumului din această toamnă să avem un vot puternic care să confirme decizia puternică a poporului de a consfinți în Constituție direcția de dezvoltare a țării noastre”, a spus Gherasimov.

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a reiterat că integrarea europeană este singura șansă de progres, dezvoltare, pace și securitate. Totodată, ea a salutat declarația cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova adoptată joi, 21 martie, de către Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.