Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Tarcea (ÎCCJ): Ceea ce interesează este că Avocatul Poporului funcţionează autonom şi independent

adevarul.ro
cristina tarcea

Ceea ce interesează în prezent este că Avocatul Poporului funcţionează autonom şi independent, a afirmat preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, la un eveniment organizat joi, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei Ombudsmanului în România. "Instituţia Avocatului Poporului este tânără, în primul rând datorită faptului că ea a fost reglementată prin dispoziţii constituţionale încă din anul 1991, dar în ciuda acestor prevederi constituţionale a fost creată ca instituţie în timpul mandatului de prim-ministru al actualului Avocat al Poporului. (...) Ceea ce interesează acum este doar faptul că instituţia Avocatului Poporului există şi funcţionează (...) autonom şi independent faţă de orice autoritate publică şi mai ales fără a se substitui unei autorităţi publice", a spus Cristina Tarcea.

Preşedintele ÎCCJ a remarcat faptul că o serie de probleme de interes, semnalate în ultimii ani de Avocatul Poporului, au fost soluţionate de instanţa pe care o conduce. "Am constatat că, începând cu anul 2015, Avocatul Poporului a sesizat din ce în ce mai des instanţa supremă în vederea pronunţării unei hotărâri în interesul legii şi în probleme de interes major, mai ales social (...). Şi aş enumera printre aceste probleme soluţionate de instanţa supremă (...) cele referitoare la nivelul dobânzilor bancare, cele referitoare la ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar, la legalitatea proceselor verbale de constatare a contravenţiei", a precizat Cristina Tarcea, conform Agerpres.

Avocatul Poporului aniversează, joi, două decenii de la înfiinţare printr-un eveniment la care sunt prezenţi peste 70 de Ombudsmani naţionali, regionali şi delegaţi, dar şi demnitari ai statului român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.