Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Tarcea, mesaj pentru oamenii din sistemul de justiție: Îmi este dor de oameni cinstiți și onești

Inquam Photos / George Calin
cristina tarcea

Președintele ICCJ, Cristina Tarcea, a ajuns la sediul CSM, acolo unde este audiată Cristina Corbu, singurul candidat pentru viitorul mandat de șef al ICCJ. Tarcea a spus că ea nu mai candidează pentru că își dorește să se întoarcă la oameni ”cinstiți și onești”, ceea ce nu a găsit mereu în sistemul judiciar.

Citește și: Adrian Țuțuianu a început să vorbească: DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre Codrin Ștefănescu

"Asupra judecătorilor Înaltei Curţi, care - asta este competenţa prevăzută de lege - judecă cauzele în funcţie de calitatea persoanei, au existat şi vor fi întotdeauna presiuni. Important e ca judecătorii Înaltei Curţi să fie puternici, drepţi şi verticali", a declarat Cristina Tarcea, joi, la CSM, unde Corina Corbu, singurul magistrat care candidează pentru funcţia de preşedinte al ICCJ, susţine interviul în faţa Secţiei pentru judecători. 

Cristina Tarcea consideră că dificultatea unui mandat de preşedinte al Instanţei supreme depinde în mare măsură de contextul social. 

"Orice mandat al preşedintelui Înaltei Curţi este dificil şi, în acelaşi timp, trebuie să recunosc faptul că dificultatea unui mandat rezidă şi din contextul social. Aşa că nu am toate datele pentru a vă spune în ce măsură va fi sau nu un mandat dificil", a precizat preşedintele Instanţei supreme. 

Întrebată dacă ştie de ce nu s-au înscris mai mulţi candidaţi pentru şefia ICCJ, Cristina Tarcea a răspuns: "Nu aş putea să vă dau un răspuns exact, dar mă gândesc că poate legalitatea procedurii de astăzi ar fi un argument".

”Atunci când am fost întrebată de ce nu candidez am spus ceva: îmi este dor să trăiesc lângă oameni buni, cinstiți, onești și cu bun simț. Nu întotdeauna am avut parte de așa ceva. La ICCJ este un colectiv minunat, nu la ei mă refer

Este vorba despre alte ocazii care vizau relații instituționale și personale.”, a mai spus Tarcea.

Cristina Tarcea recunoaște că este greu de dus o funcție cum este cea de președinte al ICCJ pentru că apar foarte multe presiuni. ”Au fost presiuni asupra mea”, a spus Tarcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.