Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Tarcea se alătură 'exodului': Fosta şefă a ÎCCJ se pensionează, în plin scandal legat de pensiile de serviciu

Inquam Photos / George Calin
cristina tarcea

Judecătorii CSM discută, joi, cererea de pensionare a Cristinei Tarcea, fosta șefă a instanței supreme. Pensionarea magistratului este pe ordinea de zi a Secției pentru judecători.

Cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea, judecător la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie va fi discutată în Secția pentru judecători de joi. Alţi 14 judecători cer să se pensioneze.

Cristina Tarcea a fost președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție până în luna septembrie 2019.

Magistratul nu și-a depus candidatura pentru un al doilea mandat deoarece experienţa şi relaţiile din afara sistemului au făcut-o să îşi dorească din nou o relaţie cu "oameni cu mai puţină imaginaţie".

"Răspunsul diplomatic ar suna la maniera "am obosit". Răspunsul sincer este că în calitate de preşedinte al Înaltei Curţi, din păcate, trebuie să relaţionez cu persoane din afara sistemului de justiţie şi din afara Înaltei Curţi. Ce am văzut, ce am trăit şi ce am simţit, m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obişnuiţi, cu foarte mult bun simţ, cu foarte multă onestitate şi cu mai puţină imaginaţie", a declarat Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, în luna iulie 2019.

"Asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de mult timp să meditez la ideea dacă merită sau nu să îmi duc mai departe mandatul. Şi am spus: Da, trebuie să îmi termin mandatul, pentru a demonstra că plec când vreau eu şi nu când vor alţii", a mai spus Tarcea.

Actualul președinte al ICCJ este Corina Corbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.