Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Tarcea spune cum ar trebui să fie procurorii care vor face parte din Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție: Independenți

captura YouTube
gafa greseala Tarcea

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține că nu s-a opus înființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, menționând că singura problemă asupra căreia a atras atenția este cea legată de organizarea secției. Pe de altă parte, Tarcea susține că procurorii care vor face parte din această structură trebuie să fie bine pregătiți profesional și independenți.

"E o dispoziție legală intrată în vigoare. Noi ne-am exprimat punctul de vedere la momentul în care era în dezbatere publică. Nu cred că m-ați auzit vreodată opunându-mă. Singurele probleme pe care mi le puneam erau de organizare. Procurorii (n.r. din secție) ar trebui să fie independenți și bine pregătiți profesional. Cred că una dintre premisele garanțiior constituționale este și independența. Una dintre calitățile magistraților este independența, spre deosebire de judecători care nu sunt numai independenți, ci și inamovibili", a declarat Cristina Tarcea.

Președintele ÎCCJ a precizat că la instanța supremă sunt multe posturi vacante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.