Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu descifrează 'misterul': De ce este împins Cioloş să candideze la prezidenţiale

ciolos iohannis

Ion Cristoiu explică, în cel mai recent editorial, de ce, de ceva timp, cîțiva lideri de opinie "plimbă prin studiourile televiziunilor de știri profeția unei înfrîngeri rușinoase a lui Klaus Iohannis în chiar primul tur de către Dacian Cioloș". Jurnalistul este de părere că Dacian Cioloş nu are nicio şansă la prezidenţiale, însă are rolul important de a scoate din apatie un electorat care nu simpatizează nici PSD, nici PNL.

CITEȘTE ȘI: Primul lucru făcut dimineaţa: Ce obiceiuri matinale au oamenii de succes

"Dacian Cioloș nu-i exclus să se înscrie în cursa prezidențială. După părerea mea – dacă ar fi cineva interesat de asta – doar ca iepure al lui Klaus Iohannis. Pentru a învinge în al doilea tur, Klaus Iohannis, care sigur va trece de turul întîi, și se va confrunta în al doilea, cum a fost de regulă în postdecembrism, cu reprezentantul Stîngii, are nevoie de o participare masivă la vot a electoratului de Drepta. Dacă electoratul scos din case de baronii locali ai PNL, la fel de puternici pe plan local și la fel de îngîmfați ciocoiește ca și cei ai PSD, va fi al lui Klaus Iohannis, cel care nu se dă în vînt după PNL – PNL și PSD, aceeași mizerie! – va trebui scos din case încă din primul tur de alți candidați. El va ieși la vot pentru Dacian Cioloș și, eventual, pentru Codruța Kovesi. Se pariază că pentru turul al doilea, cînd se va lansa sloganul Votați-l pe Klaus Iohannis, ca să scăpăm de Ciuma Roșie! electoratul iepurilor de gen Dacian Cioloș va ieși să-l voteze pe Klaus Iohannis chemat și de zbieretele lui Dacian Cioloș. Acesta e doar un scenariu, bazat pe ce-ar fi dacă Dacian Cioloș ar candida. Deocamdată, Dacian Cioloș n-a anunțat oficial că va candida. Vorbele în doi peri, frecventate de mai toată lumea politică, gen Nu exclud o candidatură nu pot ține loc de adevărul unei candidaturi anunțate oficial.

Susținătorii fanteziei cu un Dacian Cioloș pericol mortal pentru Klaus Iohannis au fost nițel descumpăniți de anunț. Ei au văzut în mișcarea lui Dacian Cioloș o ieșire voită din jocul prezidențialelor. Că Dacian Ciooloș e un iepure jumulit deja în campania pentru Klaus Iohannis orchestrată de Garda Pretoriană a președintelui ne-o dovedește reacția la aceste descumpăniri. Imediat, lui Dacian Cioloș i s-a aranjat un interviu la Adevărul, gazeta de perete a Noii Securități, pentru a mormăi că nu exclude o candidatură. După care, cineva din grupul Presei necoapte de la Cotroceni s-a grăbit să-i pună lui Klaus Iohannis o întrebare dată în plic pentru ca opinia publică să afle că și candidatul PNL la prezidențiale ia în serios concurența lui Dacian Cioloș", scrie Cristoiu pe blog.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri făcute de dr. Oz: Cum știi care fructe și legume combat cancerul, în funcție de culoarea lor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.