Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, despre DEBARCAREA lui Kovesi: ’Șefa DNA a căzut în capcana iluziei că e infailibilă’

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a analizat pe blogul său dedesubturile a ceea ce susține el că ar fi o operațiune de debarcare a Codruţei Kovesi printr-o revoltă spontană din interior. Jurnalistul susține că una dintre greșelile fatale ale șefei DNA a fost faptul că a cerut revocarea procurorilor care au refuzat testul poligraf.

 

”Ştiu că împotriva Codruţei Kovesi se desfăşoară o Operaţiune – una de succes, din cîte-mi dau seama –, în care Regizorii au implicat şi presa zisă a Penalilor. Recunosc rapid toate notele definitorii ale campaniei de presă ca parte a unei Operaţiuni speciale: alimentarea cu informații secrete, procedeu folosit cu brio de Codruța Kovesi pe vremuri pentru compromiterea adversarilor, întreținerea unei atmosfere de isterie mediatică, menite a crea impresia că Scandalul de la DNA e mult mai important decît Scandalul hei-rupismul financiar contabil declanșat de noul Program de guvernare, ruperea Frontului pro Kovesi de către jurnaliști ai Binomului. (...) Voi căuta să descifrez – pentru mine mai întîi şi pentru cititorii mei fideli mai apoi – dedesubturile a ceea ce cred a fi Operaţiunea Debarcarea Codruţei Kovesi printr-o revoltă spontană din interior. Deşi orice comparaţie simplifică realităţile complexe şi contradictorii, nu pot să nu compar Operaţiunea Debarcarea Codruţei Kovesi cu Operaţiunea Debarcarea lui Ceauşescu. (...)

Operaţiunea Debarcarea Codruţei Kovesi are drept temei ceea ce s-ar numi revolta spontană din interior. Despre această cale de Debarcare a şefei DNA, ştiam de mai mult timp. De ce s-a trecut abia acum la concretizare e lesne de explicat. După scoaterea din joc a lui Florian Coldea, Codruţa Kovesi a refuzat sugestia de a demisiona în pace, prin asigurarea unei plecări triumfale.

Punctul de plecare al Operaţiunii a constat în difuzarea unor înregistrări făcute pe ascuns de la şedinţele din 30 martie 2017. Difuzarea a avut loc însă pe 18 iunie 2017, în toiul Scandalului din PSD. S-a lăsat să se înţeleagă de presa implicată în Conspiraţie că înregistrările au fost făcute de procurorii rebeli din DNA, întruchipări ale profesionalismului fără cusur, care nu mai suportau abuzurile la care-i îndemna Codruţa Kovesi.

Citește și: Mariana Ghena comentează gestul șefei DNA, care și-a pus procurorii la detectorul cu minciuni.

Să fim serioşi! Astfel de poveşti de acoperire ieftine pot fi înghiţite doar de presa din conspiraţie. Cine e în afara conspiraţiei, îşi dă seama că:

1. Deşi e prima oară cînd apar astfel de înregistrări, mai mult ca sigur Codruţa Kovesi a zis şi cu alte ocazii procurorilor din subordine lucruri asemănătoare. Cum dracu de incoruptibilii din DNA n-au înregistrat-o pe Şefă ca s-o dea publicităţii?

2. Dacă Rebelul sau rebelii din interior voiau să dea publicităţii adevărul despre Dictatoarea Kovesi, de ce n-au făcut- o a doua sau a treia zi după şedinţă? De ce au aşteptat trei luni ca să-şi facă curaj?

3. Caseta primită de România tv a fost prelucrată anterior difuzării.

Pentru ca postul s-o dea fără o minimă verificare profesională, înseamnă c-a primit garanţia autenticităţii, dar şi garanţia că şefa DNA e pe făraş. (...)

Citește și: Procurorul general, mesaj pentru ministrul Justiţiei: 'Nu mă tem de nimic! Altă întrebare'

Prima şi cea mai descumpănitoare acţiune a constat în ancheta internă cu evidente note de umilire a subordonaţilor. Evident, cei care au refuzat testul cu poligraful sînt cei care pînă nu demult s-au manifestat ca Ţuluşii Codruţei Kovesi, cei care au slujit-o cu o credinţă de Tudor Postelnicu. Greu de crezut că pe aceste rîme morale le-a apucat brusc demnitatea de bipede. Refuzarea testului din motive de demnitate ţine de operaţiunea Revolta din interior. Demnii de peste noapte sesizează inspecţia judiciară a CSM. Codruţa Kovesi nu se prinde nici acum în ceasul al doisprezecelea de capcană. Se grăbeşte şi ea să ceară revocarea celor care au refuzat testul. Nu pe motive de refuzat testul, ci pe motive de abuzuri comise ca procurori DNA. Greşeală fatală! (...)

Reacţia ei aberantă la difuzarea Înregistrărilor a fost asemănătoare cu cea a lui Ceauşescu la mitingul din 21 decembrie 1989, cînd i-a fost întrerupt discursul. Cum adică să-i fie întrerupt lui discursul de ţipete și strigăte de Jos! cînd pînă acum a fost întrerupt doar de aplauze şi strigăte de Trăiască! Cum adică, şi-a zis Codruţa Kovesi, să mă înregistreze pe ascuns subordonații, pe Mine, Atotputernica, Infailibila şi să mă dea la Presa penalilor?

Dacă n-avea nemaivăzuta părere despre ea însăşi, dacă ar fi luat în calcul măcar o clipă că subordonaţii ar putea să i-o facă, şefa DNA ar fi lăsat să curgă Scandalul. N-a făcut-o. Regizorii Operaţiunii i-au ştiut slăbiciunea asta. Şi au folosit-o din plin.”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Citește și: Președintele UNJR, semnal de ALARMĂ: 'Ce se întâmplă în DNA a atins cote HALUCINANTE'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.