Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, 'DOCUMENT CRUCIAL' din dosarul Black Cube. Cui se datorează relația lui Kovesi cu America

kovesi

Ion Cristoiu a continuat seria dezvăluirilor din dosarul Black Cube. Jurnalistul a scris, pe blog-ul său, că 'potrivit unui nou document din dosar, Daniel Dragomir e convins că relația Codruței Kovesi cu americanii se datorează lui Florian Coldea'.

"Publicăm mai jos, așa cum am anunțat pe cristoiublog.ro de duminică, 6 noiembrie 2016, un Document crucial din Dosarul Black Cube:

Stenograma discuției din 1 februarie 2016 dintre Daniel Dragomir și cei doi reprezentanți ai firmei Black Cube- Dan Zorella și Udi Levi-, discuție în cadrul căreia se pune la cale în principiu Proiectul Operațiunii Tornado de investigare a Codruței Kovesi pentru a verifica grave suspiciuni de corupție.

Înainte de a publica Documentul, se impun cîteva precizări, menite a face mai lesne înțelegerea Discuției.

Potrivit Depoziției lui Dan Zorella din 27 iunie 2016 în fața inspectorului LAVAH 433, publicată într-un număr anterior al cristoiublog.ro, la finele lui ianuarie 2016, un tînăr izraelian, pe nume Gidi Zelivanski, l-a contactat în numele unui român – Daniel Dragomir, pentru un proiect pe care voia să-l comande firmei Black Cube. Șeful Black Cube ține să precizeze în Depoziția sa că:

„Gidi mi-a explicat că Daniel este un oficial din serviciile secrete române. Şi am înţeles că nu doreşte să vorbească prea mult la telefon şi cere să-l întîlnim pe Daniel în Bucureşti.”

„Suspectul citeşte puncte şi propoziţii alese din redarea însemnată cu Y.T. 2 din data de astăzi, paginile 1-26, a se specifica că este vorba de o redare în limba engleză. Redarea conţine litere în limba engleză, mai jos este legenda:

Y – Daniel

BC I (1) – eu – Dan Zorella

BC – Udi Levi.”

Citește și: VIDEO - Câți bani au primit 'liberalii' ca să vină la miting: Îmi mai dau și la întoarcere

Cititorii Stenogramei trebuie să ia seamă la această legendă. De asemenea, cititorii trebuie să țină cont că e vorba de Stenograma unei înregistrări audio, la rîndu-i, înregistrare a unei discuții libere în engleză, duse între persoane care folosesc engleza doar în întîlnirile internaționale. De aici unele incoerențe, care nu afectează cu nimic conținutul discuției. Pentru a face mai ușoară lectura am redat cu bold intervențiile lui Daniel Dragomir și am pus intertitluri.

Y: 00:35 – Acum, aceste persoane doresc să facă ceva, dar nu știu ce. În al doilea rând, le lipsește creativitatea. Le lipsesc ideile. Tot ce au sunt bani și faptul că sunt foarte speriați. Acum, mandatul acestei doamne se termină în aprilie 2016. Toată lumea este foarte speriată că dacă mai obține un alt mandat, alți trei ani,

BC1: Da, vor fi cu toții puși sub acuzare și

Y: … În al doilea rând, că ea va depune.. eforturi pentru persoanele care deja au fost acolo în tribunale. Și ea va dori să obțină condamnări pentru a arăta: uitați-vă cu toții, o fac.

BC1: Când în aprilie? Cât timp avem?

Y: 30 aprilie

BC1: Sfârșitul lui aprilie

Y: Sfârșitul lui aprilie

BC1: Și decizia când va fi?

Y: În mod normal procesul decizional, normal legea spune că Uniunea Europeană cere ca… persoana să își depună CV-ul și să vină cu proiectul și să-și pună în față numele. Și acolo este o comisie și conducerea comisiei, ministrul responsabil, se va așeza și ministrul va încerca să propună președintelui și președintele decide. Acum, ce este ea în ultimele câteva… ministrul justiției, noua doamnă. El ( ministrul Justiției n.n.) dorește să se respecte procedura și să vadă cine vine. Ei au început un atac în media spunând mult: O, aceasta înseamnă că ea nu vrea să o nominalizeze din nou pe doamnă. Așa că este evident că vor să o nominalizeze direct, fără vreo procedură. Acum, am trimis un mesaj președintelui, președintelui actual, deoarece am pe cineva apropiat lui, ce îi spune următoarele: mai vreți un alt mandat de președinte? Deoarece dacă îi veți mai extinde încă trei ani mandatul, această doamnă își va termina mandatul în aprilie 2019. Alegerile prezidențiale au loc în noiembrie 2019.

BC: Da. Ea va fi.

Y: … E vrea mult… o carieră. Își va termina mandatul, va spune: … președinte. Ea îți va aresta soția și pe tine, deoarece ai făcut o grămadă de lucruri stupide. Și ea îi va aresta pe toți din jurul tău.

BC: Și gata.

Y: Da, și gata. Acum, din câte cunosc eu, actualul președinte este foarte limitat în a sa, a sa

BC: Minte

Y: Minte… reacție la tot ce se întîmplă… Prima sa reacție este… A doua reacție, începe să țipe și să se dea mare, să fie foarte, foarte supărat și să aibă cea mai puternică atitudine… Eu… tot acest lucru… cu un prieten apropiat de al său. Fostul său consilier pe Securitate Națională este tipul ce conduce toate serviciile. Și este foarte apropiat de el.

Acum, doamna a fost șefa Parchetului general timp de șase ani, apoi a trecut ca șef al DNA. Deoarece este foarte înaltă și pentru că este foarte masivă, ea are, de asemenea, o problemă psihologică, deoarece se crede urâtă, că proastă și urăște femeile. Acesta este unul din motivele pentru care a atacat femeile locale ce erau în poziții înalte și le-a arestat și investigațiile și… În al doilea rând, oamenii spun, nu sunt sigur, că este apropiată deAmericani.

Y: Nu sunt sigur. De ce? Deoarece relația ei cu americanii nu a fost directă. Relația ei cu americanii a avut loc datorită tipului de la Servicii ( Florian Coldea n. n.). El e cel care… Acum, ei s-au folosit de PR american și pentru a arăta tuturor: uitați-vă, avem un spate puternic… declarația lui Nuland.

BC: Nuland, da

Y: … acesta este trecutul. Acum, această doamnă, vreau să spun, dacă atacă, o va discuta așa: spune-mi ce vrei și

BC: Și o voi face pentru tine, ok

Y: Da, nicio excepție. Îi va distruge pe cei mai influenți… îi va distruge pe cei mai influenți oameni de afaceri, majoritatea. De ce? Vreau să spun, nu e niciun interes american. Nu este niciun interes american în asta.

Y: 17:55: Opinia mea este că amândoi ( Codruța Kovesi și Florian Coldea n. n. ) sunt conectați. Vreau să spun, dacă unul pică… amândoi pică… deoarece dacă ea pică, el va încerca să o înlocuiască cu o altă persoană… dacă ea rămâne.. el rămâne. Amîndoi sunt conectați.

BC1: Ea are mandat?

Y: Nu, nu mai are vreunul.. va rămâne acolo până…

BC: Până când cineva va decide.

Y: Da.

BC1: Deci e nevoie să fie o influență din exterior?

Y: Da.

BC1: Și el va fi ales pentru partea asta, de asemenea?

Y: Nu. Sunt zvonuri foarte puternice în oraș că el ne va părăsi… și că va fi… O lună…. Una din sursele mele spune că asta e sigură, eu nu cred asta…

Y: … tipul ( Florian Coldea n. n.) este foarte vulnerabil. Nu știu dacă vă amintiți, în 2005 au fost trei jurnaliști români răpiți în… Eu am fost tipul care m-am dus acolo… 2005, am fost primul care a mers acolo, în anul acela pentru a… îi elibera pe acești oameni. S-a plătit o grămadă de bani. Și o știu

BC: Ca să-i elibereze?

Y: O știu sigur pentru că eu am fost cele care a luat banii împreună cu altcineva… Nu toată suma a fost plătită. Cea mai mare parte din sumă s-a întors la ambasadă. De la ambasadă banii au dispărut.

BC: Care ambasadă? Ambasada română din Irak?

Y: Ambasada noastră. Ambasada română din Irak. În Karaga. Acum, ei.. eu deoarece nu mă atingeam de bani în situația aceea așa că iată de ce ei au fost, și acesta de asemenea alt subiect.

BC: Ai suspiciunea că a luat banii?

Y: Bineînțeles. I-a împărțit cu ceilalți ,dar a luat banii. Acum, informația mea spune asta acum.

BC: Și asta e cea de a treia problemă?

Y: Nu… când au vrut să-l denunțe acum, într-o lună și jumătate este deoarece au auzit despre asta și ăsta este de fapt motivul pentru care vor să-l elimine.

BC1: Dar nu în tăcere?

Y: În tăcere. Aceasta este de asemenea ușor, deoarece avem o grămadă de probe. Referitor la bani, referitor la conversații și persoane ce sunt implicate… conectate cu amândoi subiecții. Dar din nou, vom vedea, doar o idee…'", a scris jurnalistul pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.