Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: Iohannis l-a umilit pe MRU

mru iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis la Parlament propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Dincolo de reacţiile pro sau contra, nimeni nu s-a gândit că numirea ar fi una care-l pune într-o lumină proastă pe MRU. Nimeni până la Ion Cristoiu. Jurnalistul afirmă că trecerea de la postura de potenţial candidat la preşedinţie şi, ulterior, potenţial premier, la cea de director SIE este o retrogradare majoră.

"Pentru MRU e o umilire. După ce-ai candidat la candidatura la președinție, dovedind că ai fi fost mai bun decît Klaus Iohannis, după ce ai fost presupus premier al PNL, deoarece ai mai fost premier, răsturnat de Mafia din PDL, să te întorci șef la SIE, unde ai mai fost, înseamnă practic o cădere și nu o urcare. Eu îl vedeam, totuși, premier și nu pe fotoliul ocupat la un moment dat de Claudiu Săftoiu.

Nominalizarea lui MRU pune capăt speranțelor acestuia de a fi numit premier al Partidului Meu. E semn că președintele rămîne credincios promisiunii cu Cătălin Predoiu? Nu cred. Cătălin Predoiu are la DNA dosarele pe jumătate ieșite din sertarele a căror cheiță o ține la gît Lulutza, pe numele de buletin Codruța Kovesi. Cred că Klaus Iohannis îl vrea pe generalul Gabriel Oprea. E premierul ideal pentru un președinte Rață mecanică a Structurilor.

Prin nominalizarea lui MRU SIE își recapătă puterile tot mai slăbite în ultimul timp de lucrăturile Serviciului concurent numit SRI. Să vrea Rața mecanică să se elibereze de sub controlul SRI astfel încît să fie măcar Rață vie, rață pur și simplu?

Nu cred că Victor Ponta mai contează bătălia politică din România pentru a avea un cuvînt de spus în numirea directorului. Generalul Gabriel Oprea a și anunțat deja la televiziunea familiei Iohannis că e de acord cu orice propunere face Klaus Iohannis, fie această propunere și Carmen Iohannis.

Umilirea PSD în acest caz – care avea dreptul măcar la SIE să obțină un om – e un nou semnal de alarmă:

PSD trezește-te! De mai mult timp SRI te anunță, prin purtătorii săi de cuvînt din presă – Dan Turturică, de exemplu – că ți se pregătește lichidarea de către sergenții majori mesianici. Schimbă-l urgent pe Victor Ponta! Adu în fruntea ta un lider puternic, un lider care să nu poată fi șantajat de Binomul SRI-DNA! Pînă nu e prea tîrziu", scrie Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.