Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, necruțător cu oficialii UE: Și-au găsit Proasta Europei. Își exersează beatitudinea de Stăpâni

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut o analiză extrem de dură după prezentarea Raportului MCV la adresa României, fiind de părere că solicitările oficialilor de la Bruxelles sunt absurde și nu au ținut cont de opinia juriștilor.

Evenimentul Zilei:

(...) Orice om normal de la noi știe că vecinii noștri sînt campioni la corupție și crimă organizată. Raportul MCV cere ca legile Justiției să nu mai fie aplicate. E o premieră în istoria unei țări o astfel de poruncă absurdă. Oricît de mare ar fi slugărnicia unui popor, oricît de Stăpîni ai acestuia s-ar crede alte popoare, chiar și în poruncile Stăpînului trebuie să fie o minimă preocupare pentru posibilitatea ca sluga să le îndeplinească. Pretenția ca România să nu aplice legi deja promulgate e imposibil de transpus în practică. Renate Weber se întreba în intervenția de la România9 dacă Birocrații de la Bruxelles au ținut cont de părerea juriștilor. O întrebare corectă dacă vedem în indicații intenția de a îndrepta lucrurile în România. Numai că poruncile acestea absurde, imposibil de îndeplinit, au fost date dinadins absurde. În proza rusă există multe întîmplări în care Stăpînii își pun iobagii să îndeplinească porunci imposibil de îndeplinit din punct de vedere omenesc. De ce o fac? Pentru a-și exersa beatitudinea de Stăpîni. Același lucru s-a întîmplat și cu Birocrații de la Bruxelles. Ei se confruntă în ultimul timp cu veritabile rebeliuni ale unor popoare care nu mai vor să fie simpli lachei ai unor Înalți Funcționari. Această rebeliune, în creștere în spațiul european, a dat naștere exercițiului de autocrație față de România. Birocrații de la Bruxelles și-au găsit în fine Proasta Europei de Est, cea pe spinarea căreia să-și exerseze nevoia de a fi Stăpîni.
Klaus Iohannis, liderii Opoziției, Aripa Militară a Presei, TeFeLiștii sînt cum nu se poate mai încîntați de felul în care e tratată România. Ei cred că la nivel european acest exercițiu e văzut ca doar împotriva guvernului Dăncilă-Dragnea. Ei nu-și dau seama că pînă la urmă exercițiul de călcare în picioare vizează pe toți românii.
Inclusiv pe ei. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Până la publicarea datelor detaliate de către fiecare ţară în parte, motivele creşterilor rămân un mister, iar analiştii nu pot decât să speculeze. Însă pe baza tendinţelor de până acum, ei se aşteaptă ca şocul încetinirii din Vest să lovească în cele din urmă şi Estul.
Economia Poloniei, cea mai mare din Europa de Est, a accelerat semnificativ în trimestrul trei, de la 1,1% în T2 la 1,7%, în ritm trimestrial. În ritm anualizat, creşterea PIB a accelerat de la 5,2% la 5,7%, potrivit datelor Eurostat. Evoluţiile au fost superioare consensului, notează ING, şi reflectă probabil investiţii mai bune. Analiştii se aşteaptă la un ritm mai redus al consumului şi la o contribuţie neutră a comerţului net. Investiţiile s-ar putea să-şi fi revenit semnificativ, probabil datorită dezvoltării proiectelor de construcţii civile înainte de alegerile locale.
Pentru 2019, sondajele de opinie din rândul mana­gerilor de companii arată creşterea pesimis­mului şi decelerarea planurilor de investiţii. De ase­menea, investiţiile publice sunt aşteptate să înceti­nească, şi sunt semnale că se prăbuşesc comenzile pentru exporturi nu doar în Polonia, ci şi la principalii parteneri comerciali.
Şi PIB-ul Ungariei a accelerat, sfidând tensiunile externe şi limitările interne. În ritm trimestrial, creşterea a fost de 1,2%, faţă de 1,1% în trimestrul anterior, iar în ritm anualizat, avansul a ajuns la 5%, de la 4,7%. Evoluţiile au surprins pe toată lumea, notează ING. Şi creşterile din trimestrul doi au fost mai bune decât s-a anticipat.
„Nu vorbim doar de o simplă surpriză, în condiţiile în care vasta majoritate a pieţei se aştepta la o decelerare semnificativă, ci de o accelerare a activităţii economice împotriva tuturor sorţilor“, se arată într-o analiză a ING. Datele strânse până acum arată că aproape toate industriile au contribuit la creştere, iar într-o proporţie mare şi serviciile de piaţă. Un factor de creştere surprinzător ar putea fi şi agricultura. De asemenea, surprize pozitive pot veni şi de la exporturile de servicii, un sector al cărui rol în industrie creşte.(Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Problemele populaţiei uigure, de religie musulmană, care locuiesc majoritar în provincia nord-vestică Xinjiang, sunt binecunoscute la nivel mondial. Încă din 2009, când manifestaţii masive de protest s-au încheiat cu moartea a peste 200 de persoane, modul în care China rezolvă problema uigurilor a fost discutabilă.
Beijingul a vorbit despre o populaţie islamică radicalizată şi cu legături cu organizaţiile teroriste, cu precădere cele uzbece cu care se înrudesc uigurii. Uigurii şi kazahii din regiune protestează, cu precădere pentru a-şi putea respecta riturile religiei musulmane şi împotriva populării forţate cu populaţie Han, majoritară în China.
Ultimele date sunt însă de-a dreptul înfricoşătoare şi vorbesc despre modul în care a ales China să răspundă acestor evoluţii şi revendicări în regiune. O suită de evenimente care au culminat cu o dezbatere la nivelul Comisiei pentru Drepturile Omului a ONU, a relevat utilizarea unor tabere de muncă, reeducare şi concentrare în care sunt internat forţat milioane de uiguri şi kazahi consideraţi extremişti, într-o acţiune extrajudiciară condamnată la nivel global. O reanalizare a situaţiei uigurilor va avea loc în luna noiembrie şi ameninţă să creeze un disconfort major Chinei, care respinge acuzaţiile şi dă vina pe o politizare a anchetei în cazul său.
Cazul taberelor de internare pentru milioane de uiguri a fost unul ilegal chiar şi potrivit legii chineze, nu numai a dreptului internaţional. E motivul pentru care legi noi au fost adoptate între audierile la ONU pentru a permite deschiderea acestor „centre de educare“ a „persoanelor influenţate de extremism“. E vorba despre un sistem în care au dispărut peste 2 milioane de oameni, şi în care sunt internaţi astăzi peste un milion de musulmani uiguri şi kazahi, în timp ce copii sunt despărţiţi de părinţi şi internaţi în orfelinate de stat din China.
Potrivit foştilor încarceraţi forţat, ei sunt obligaţi să renunţe la Islam, să declare loialitatea faţă de Partidul Comunist şi să treacă prin aceste tabere de îndoctrinare ideologică chineze. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.