Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu descifrează scopul lui Ponta în tensiunile cu Iohannis - Oprea

ponta-iohannis-sursa:evz.ro

Ion Cristoiu spune ca prin reacția dură față de Klaus Iohannis, Victor Ponta a arătat că nu mai crede în coabitare, ci în "război" între Palate.

Ion Cristoiu se refera la declaratia lui Dan Mihalache, seful Cancelariei prezidentiale, pe tema cresterii salariilor demnitarilor.  „Ecuatia este foate simpla. Exista la un moment dat un consens intre institutii, acest consens a fost rupt din motive pozitionale, criza politica si punct", a spus Mihalache, sambata seara, la Antena 3.

"Victor Ponta e acuzat, așadar, de încălcarea unei înțelegeri între Guvern și Președinție în ce privește o mărire a salariilor demnitarilor înainte de adoptarea prin Lege a noii grile de salarizare. O încălcare pusă de Dan Mihalache pe seama a ceea ce el numește la un moment dat „populism”. Într-adevăr, Victor Ponta a exploatat greșeala comisă de Klaus Iohannis de a se pronunța despre o Măsură respinsă categoric de români înainte ca Guvernul s-o aprobe, creînd imaginea unui fericit că i se va mări salariul. A urmărit o înfățișare a sa drept politician atent la sensibilitățile Poporului și, prin asta, o creștere a capitalului său electoral?

Nu cred că acesta a fost scopul reacției lui Victor Ponta la intervenția lui Dan Mihalache de la B1Tv.

Victor Ponta a urmărit un alt scop:

Să arate electoratului și activului PSD că s-a întors în forță din Turcia, contrar campaniilor din presă și din politică precum că e un om sfîrșit nu numai din punct de vedere politic, dar și moral.

Astfel,

Prin reacția dură față de Klaus Iohannis, Victor Ponta a vrut să arate că nu mai crede în coabitare, ci în război. Prin denunțarea înțelegerii dintre Klaus Iohannis și Gabriel Oprea, a vrut să arate că el și nu Gabriel Oprea e Șeful. Desigur, astfel de demonstrații sunt riscante în condițiile în care de sprijinul Generalului depinde funcția sa de premier. Ar fi înțelept din partea lui Victor Ponta să nu mai repete astfel de exerciții publice de autoritate față de Gabriel Oprea", spune Cristoiu pe site-ul sau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.