Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: PSD ar putea să lase Dreapta fără pâinea electorală

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu se întreabă, într-o postare pe blogul personal, dacă  există interesul ca Victor Ponta să piardă și șefia PSD și a Guvernului, având în vedere că prin depunerea unui nou proiect de lege al amnistiei s-a dorit reluarea temei protejării corupţilor de PSD. Totodată, Cristoiu susţine că social-democraţii dacă vor marşa în continuare şi ei pe lupta anti-corupţie vor putea să dea o lovitură grea strategiei opoziţiei care va rămâne astfel "fără pâinea electorală".

"Măsurile luate de PSD imediat după alegeri, inclusiv respingerea Legii amnistiei și grațierii, dacă vor fi continuate riscă să lase Dreapta, dar mai ales pe Klaus Iohannis fără pîinea electorală.
Un PSD care devine și el luptător împotriva corupției va fi ca un șah dat partidelor și politicienilor care s-au hrănit electoral din acuzațiile de corupție aduse PSD.
N-a trecut nici o zi, și întreaga presă anti-PSD a fremătat de bucurie:
A revenit în Parlament Legea amnistiei și grațierii, Legea dragă corupților!
De fapt era vorba de un Proiect de un nou proiect de Lege depus în Parlament de deputatul Nicolae Păun, de la Grupul Minorităților, și nu de un parlamentar PSD.
Pentru presa anti-PSD n-avea importanță.
Toate site-urile, toate televiziunile de știri anti-PSD au ținut-o langa cu revenirea Legii amnistiei în Parlament, lăsînd să se înțeleagă că PSD e autorul acestei reveniri.
Ca de obicei, PSD a reacționat slab și prea tîrziu.
Slab, deoarece, incapabil să se sesizeze diversiunea mediatică, PSD i-a încredințat Gabrielei Firea redactarea unui Comunicat fără percutanță.
Prea tîrziu, pentru că între timp știrea revenirii Legii în Parlament ca ținînd de PSD s-a rostogolit în toată presa.
Întrebare pe care mi-o pun, știind și eu unele lucruri, e următoarea:
Ce l-a-apucat pe Nicolae Păun să depună un nou proiect de Lege a amnistiei acum, cînd PSD reușise cu greu să contracareze imaginea de susținător al grațierii corupților respingînd Legea în Parlament?
A făcut-o de capul lui?
Și dacă n-a făcut-o?
Și dacă cineva are interesul ca Victor Ponta să piardă și șefia PSD și a Guvernului, după ce a pierdut alegerile în chip umilitor, tot pentru că acel cineva a vrut asta?", scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.