Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criteriile bat votul: Ejectat de pe listele PNL (surse)

sut afara excludere

Liberalii au surprins săptămâna trecută, când, în ciuda propriilor criterii de integritate, au votat pe prima poziție de pe lista pentru Senat a PNL Iași un candidat trimis în judecată de DNA. Situația urmează însă să fie „reparată” la centru, potrivit unor surse din conducerea partidului.

La Iaşi, filiala judeţeană a PNL şi-a desemnat vineri candidaţii. Primul loc pe lista pentru Senat este ocupat de consilierul județean Liviu Bulgaru, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie. Potrivit unor surse din filială, acesta ar fi profitat de absența de la ședința decisivă a senatoarei Mihaela Popa și s-a înscris în cursă în ultimul moment, lăsându-și contracandidata în afara locurilor eligibile.

Vezi și: DNA anunță că lucrează la două MEGA-DOSARE: Pe cine au luat în vizor procurorii

Trecut de filtrul de integritate la alegerile locale, Bulgaru urmează să fie ejectat de pe listele pentru parlamentare. O spun liderii de la centru consultați de stiripesurse.ro, care se jură că în niciun caz nu vor accepta pe liste candidați cu probleme penale. Cât despre decizia PNL Iași, „aia a fost doar propunerea lor, dar decizia finală se ia la centru”, au mai precizat lideri ai PNL, atât din vechiul PNL, cât și din fostul PDL.

Fostul director regional al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Liviu Bulgaru a fost trimis în judecată în decembrie 2014, pentru nereguli la folosirea fondurilor europene, alături de alte 17 persoane şi două firme. 15 termene a avut procesul până acum, iar următorul este pe 20 octombrie.

Vezi și: SONDAJ - Cifre ȘOC care cutremură sistemul de sănătate

Potrivit rechizitoriului, citat de Ziarul de Iaşi, afacerea în care ar fi fost implicat Liviu Bulgaru a avut loc în anul 2008, atunci când Primăria Mironeasa a depus la ADRP o cerere de finanţare pentru implementarea unui proiect de modernizare a unui drum comunal. „Conform ce­rerii de finanţare, valoarea totală a proiectului a fost estimată la 10.596.474 lei, din care valoarea cheltuielilor eligibile a fost de 8.904.600 lei, iar suma cheltuielilor neeligibile a fost de 1.691.874 lei. Potrivit cererii de finanţare, proiectul avea ca obiective modernizarea drumului comunal DC 49, format din 4 tronsoane, cu o lungime totală de 9,88 km, precum şi achiziţionarea următoarelor utilaje: 1 autogreder complet echipat, 1 tractor transport, 1 remorcă basculabilă şi 1 cisternă apă cu pompă“, au precizat procurorii. Aceştia au mai arătat că sumele de bani cerute de reprezentanţii Primăriei Mironeasa ar fi fost decontate, deşi lucrările nu au fost realizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.