Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criteriul de experiență similară în activitatea de transport pasageri va fi introdus în Ordinul de ministru

autobuz electric
Textul Ordinului de ministru privind efectuarea transporturilor rutiere va conţine o prevedere ce va introduce criteriul de experienţă similară în ceea ce priveşte activitatea de transport pasageri prin curse regulate, fără a fi avut în vedere însă criteriul de vechime pe traseu, informează un comunicat al Ministerului Transporturilor, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, i-a invitat, marţi, la sediul ministerului, pe membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor şi Senat pentru a le prezenta proiectul de Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere. 

În cadrul discuţiilor, ministrul Lucian Şova le-a spus celor prezenţi că proiectul va parcurge în continuare toate etapele legale. 

"Ca urmare a discuţiilor purtate atât în cadrul dezbaterii publice organizate de MT, cât şi cu acest prilej, se va avea în vedere ca textul Ordinului de ministru să conţină şi o prevedere în sensul introducerii criteriului de experienţă similară în ceea ce priveşte activitatea de transport pasageri prin curse regulate, fără a fi avut în vedere însă criteriul de vechime pe traseu. De asemenea, au mai fost stabilite o serie de principii care ar putea fi avute în vedere în varianta finală a proiectului supus dezbaterii", se spune în comunicat. 

Ministrul Lucian Şova consideră că noile reglementări ale Ordinului privind modificarea regulilor pentru atribuirea licenţelor de traseu la cursele interjudeţene încurajează concurenţa reală pe piaţă. 

Proiectul Ordinului de ministru a parcurs până acum etapele procesului de consultare publică prevăzute de dispoziţiile legale, în perioada următoare urmând să intre pe ordinea de zi a şedinţei plenului Comisiei de dialog social. 

"Ministrul Lucian Şova a discutat de mai multe ori despre acest proiect cu reprezentanţi ai transportatorilor, inclusiv în cadrul unei dezbateri publice organizate la iniţiativa Ministerului Transporturilor. Ministrul îşi menţine disponibilitatea la dialog cu operatorii de transport", se mai spune în documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.