Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criticat aspru din PSD, Klaus Iohannis se bucură de susținerea USR: 'Deși legea sună pompos, nu ar asigura niciun trai decent, dimpotrivă'

Deputatul USR Claudiu Năsui salută demersul lui Klaus Iohannis care a întors la Parlament legea privind stabilirea coșului minim de consum lunar și utilizarea sa ca indicator în fundamentarea salariului minim. Năsui susține că deși „legea sună pompos aceasta nu ar asigura niciun trai decent, dimpotrivă”. „Este doar un pretext pentru a crește salariul minim brut și a stoarce mai mulți bani din taxe și impozite”, subliniază deputatul USR. Amintim că demersul lui Klaus Iohannis a fost însă aspru criticat din PSD.

„Președintele Klaus Iohannis are dreptate să retrimită în parlament legea coșului minim pentru un trai decent.

Deși legea sună pompos, nu ar asigura niciun trai decent, dimpotrivă. Este doar un pretext pentru a crește salariul minim brut și a stoarce mai mulți bani din taxe și impozite.

Românii nu au nevoie de o povară fiscală mai mare, ci de un salariu minim net mai mare. Dintr-un salariu, statul ne ia aproximativ jumătate sub forma de CAS, CASS și impozit pe venit. Suntem țara din Uniunea europeană cu cea mai mare povară fiscală asupra muncii pe salariul minim.

Cum să trăiești mai mult - Sfaturi de la persoane care au trăit peste 100 de ani

În loc să tot creștem salariul minim, mai bine nu-l mai impozităm, iar asta pentru toți românii. www.zerotaxepesalariulminim.ro

Cine câștigă de pe urma creșterii salariului minim? Numai statul și angajații la stat. În primul rând, pentru că statul ne ia mai multe impozite atunci când crește salariul minim. În al doilea rând, pentru că cresc toate salariile celor angajați la stat care au salariile în multiplii de salariu minim. De exemplu, o creștere de 100 de lei a salariului minim înseamnă o creștere de 900 de lei a salariului unui parlamentar. În al treilea rând, cresc amenzile pentru noi (foarte multe sunt exprimate în termeni de salariu minim).

Avem deja bugetari plătiți regește. Diferența între salariu mediu la stat și salariu mediu în privat este de 2.000 de lei. Și a crescut în ultimii 3 ani vertiginos.

Dacă chiar vrem locuri de muncă bine plătite, atunci trebuie să reducem povara fiscală asupra muncii.

Noi propunem ZERO Taxe pe salariul minim. Adică să nu mai fie taxați primii 2.080 de lei. Deloc. Fiecare salariu ar crește astfel cu 700 de lei net pe lună.

Este măsura posibilă? Clar. Am fi putut face măsura în 2018 dacă statul nu și-ar fi explodat cheltuielile în halul în care a făcut-o. Dar acum nu mai căutăm vinovați. Căutăm soluții.

Dacă chiar vrem să ajutăm economia și românii, să nu mai taxăm primii 2.080 de lei pentru toți”, scrie Năsui pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.