Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criticate de Angela Merkel, landurile îşi apără strategia împotriva COVID-19

Mediafax
Angela Merkel

Armin Laschet, liderul conservator al regiunii cu populaţia cea mai mare din Germania, s-a erijat luni în purtător de cuvânt al landurilor pentru a apăra strategia lor de luptă împotriva pandemiei, după criticile dure de duminică ale cancelarului Angela Merkel, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Landul său, Renania de Nord - Westfalia, "a introdus frâna de urgenţă pe întreg teritoriul şi de manieră obligatorie", a declarat cel care este şi şeful partidului conservator Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi posibil înlocuitor al Angelei Merkel, care se va retrage din funcţia de cancelar după alegerile legislative din 26 septembrie.

El face referire la un mecanism creat pentru a anula toate măsurile de relaxare decise la începutul lui martie, dacă rata de incidenţă depăşeşte pragul de 100 de noi infectări la 100.000 de locuitori, ceea ce se întâmplă în prezent în numeroase zone ale ţării.

"O spun în numele celor 16 şefi de guverne" locale, fiecare "ia foarte în serios" regulile convenite, a insistat el, după chemarea la ordine de către Angela Merkel a landurilor care au anunţat măsuri de relaxare.

Conservatorul a făcut apel la "ieşirea din logica pură a 'lockdown'-ului", promovând utilizarea testelor care permit, de exemplu, o relaxare a anumitor restricţii, o opţiune care nu este agreată de şefa guvernului federal.

"Asta nu ajută, dacă statul federal şi regiunile îşi resping reciproc responsabilităţile", a mai spus el.

Vezi și: Guvernul Cîțu pregătește o lege anti-defăimare politică la televiziunile de știri .

Într-un interviu televizat, Angela Merkel l-a numit pe Armin Laschet direct. De asemenea, ea a criticat Saarland, una dintre cele mai mici regiuni, care vrea să pună capăt principalelor restricţii anti-COVID chiar după lunea Paştelui catolic şi să redeschidă, în baza prezentării de teste negative, instituţiile culturale, terasele, restaurantele şi cluburile de sport.

Liderul din acest land, Tobias Hans, şi el tot conservator, a declarat luni că îşi menţine planurile, subliniind că este vorba despre o "strategie foarte prudentă".

Nemulţumirea este tot mai mare împotriva guvernului Angelei Merkel, a cărui campanie de vaccinare continuă să bată pasul pe loc.

Afectat de scandalurile în care sunt implicaţi anumiţi deputaţi, partidul conservator nu mai este deloc sigur că va câştiga alegerile legislative din 26 septembrie.

Duminică, un sondaj a creditat tabăra conservatoare cu 25%, cu zece puncte procentuale în scădere faţă de începutul anului. CDU-CSU este talonat de Verzi, creditaţi cu 23% din intenţiiile de vot, potrivit acestui sondaj realizat la comanda cotidianului Bild.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.