Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Critici ale unor membri ai juriului Festivalului de Film de la Berlin după retragerea unor invitații

croatiaweek.com
festival de film berlin berlinare

Doi membri ai juriului Festivalului de Film de la Berlin au criticat joi decizia de a retrage invitațiile unor politicieni de dreapta, unul dintre ei sugerând că evenimentul ar fi putut ”să le lărgească orizonturile” celor în cauză, potrivit mediafax.

Cinci membri ai partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au fost invitați la ceremonia de deschidere de joi, alături de alți politicieni. Însă organizatorii au retras invitațiile săptămâna trecută, după ce s-a aflat că membri ai partidului ar fi discutat despre deportări ale minorităților etnice în cadrul unei reuniuni secrete, scrie Reuters.

Regizorul german Christian Petzold, al cărui film Afire a câștigat anul trecut Marele Premiu al juriului, și actrița italiană Jasmine Trinca au declarat că această decizie nu a dus la o discuție deschisă.

"Nu suntem lași", a declarat Petzold la o conferință de presă de prezentare a juriului. "Dacă nu putem suporta cinci membri ai AfD ca parte a publicului, vom pierde lupta noastră."

”Cei cinci politicieni ar fi putut să stea în public, să urmărească operele cinematografice alese la Berlinală pentru a reprezenta acest moment și această perioadă din viață și să-și lărgească perspectivele”, a spus, la rândul său, Trinca.

Katrin Brinker, liderul AfD din Berlin, a cărei invitație a fost anulată, a declarat că decizia arată că festivalul ”a cedat presiunilor activiștilor culturali”. "Marginalizează, stigmatizează și refuză reprezentanților aleși în mod democratic ai AfD aceleași drepturi pe care le acordă celorlalți", a spus Brinker într-un videoclip pe pagina sa de Facebook.

AfD este un partid care s-a declarat contra migranților și care se prezintă ca un administrator al culturii germane tradiționale și ca o voce a celor care se simt ignorați de clasa politică.

Festivalul de Film de la Berlin se desfășoară în perioada 15-25 februarie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.