Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza apei în Regatul Unit: Britanicilor li se cere să stea sub duș cu un minut mai puțin

telegraph.co.uk
dus apa robinet

Britanicii ar trebui să-și reducă timpul de duș cu cel puțin un minut pentru a evita penuria de apă, notează duminică publicația britanică The Sunday Times, citând surse din cadrul companiilor de apă din regat.

Se menționează că, în cadrul programului guvernamental, fiecare locuitor al Regatului Unit ar trebui să reducă consumul zilnic de apă cu un sfert până în 2050 - de la 145 de litri pe zi la 110 litri pe zi. Astfel de obiective au fost anunțate în contextul în care, potrivit experților, în 25 de ani regatul va avea nevoie de încă 4 miliarde de litri de apă pe zi pentru a aproviziona populația. Având în vedere această necesitate, autoritățile britanice au decis să construiască primul rezervor de stocare a apei din 1992 încoace, care ar trebui să fie finalizat până în 2029.

"Din punct de vedere politic s-ar putea să nu fie popular, cel puțin pe termen scurt, dar avem o alegere simplă - fie cheltuim un miliard de lire sterline pentru infrastructură, fie le cerem oamenilor să facă duș cu un minut mai puțin", a declarat un oficial din industrie, citat de The Sunday Times.

Anterior, într-o serie de regiuni din sudul Angliei, din cauza căldurii anormale și a nivelurilor record de utilizare a apei, au fost impuse restricții privind utilizarea furtunurilor de grădină și a instalațiilor de udare. Măsurile corespunzătoare au fost luate din cauza nivelului "prea scăzut" al apelor subterane și a umplerii rezervoarelor din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.