Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza bate la ușă - Prăbușirea multor afaceri, iminentă! Avertisment dur transmis de retailerii britanici guvernului

avertisment

Retailerii britanici au avertizat guvernul că pachetul de măsuri de salvare care include ajutoare, granturi şi împrumuturi va fi insuficient pentru a opri ”prăbuşirea iminentă a multor afaceri”, transmite Reuters, conform news.ro.

British Retail Consortium a afirmat într-o scrisoare adresată ministrului pentru Companii Mici Paul Scully şi ministrului de Finanţe Rishi Sunak că criza ”cu care se confruntă părţi din sectorul de retail...trebuie rezolvată rapid, înainte de luna iunie”.

Multe companii au marje reduse, au avut venituri mici sau deloc de câteva săptămâni şi se află într-un pericol iminent, potrivit scrisorii, care adaugă că chiar şi după ridicarea blocajului impus pentru a limita răspândirea noului coronavirus aceste companii vor avea nevoie de un timp considerabil pentru a-şi reveni.

Anunț important - Grupa mare de la grădiniță devine obligatorie! Monica Anisie: 'Altminteri, copiii nu mai pot fi înscriși la pregătitoare'

Retailerii au mai afirmat că, în timp ce veniturile angajaţilor trimişi în şomaj tehnic sunt protejate de guvern, lipsa  unor noi măsuri asupra costurilor proprietăţilor, companiile care îi angajează nu vor mai putea funcţiona.

Scrisoarea cere organizarea unei întâlniri de urgenţă cu Scully şi oficiali ai Departamentului pentru Afaceri, Energie şi Strategie Industrială, Ministerului Locuinţelor, Comunităţilor şi Autorităţi Locale şi ai Trezoreriei, pentru a conveni cum pot fi reduse la minimum daunele economice şi pierderile extinse ale locurilor de muncă.

Scrisoarea a mai fost semnată de Federaţia Britanică a Proprietăţilor şi de Revo, care reprezintă sectorul proprietăţilor pentru retail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.