Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza cerealelor - Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România, scrisoare deschisă către Petre Daea: Ce acuzații îi aduc ministrului

Forbes
cereale marea neagra

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România i-au transmis o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii, Petre Daea, în care îl acuză că nu a răspuns la o solicitare oficială venită din partea autorităţilor ucrainene, încă din data de 17 martie, pentru o întâlnire în care să se găsească soluţii similare celor din Polonia privind criza cerealelor, anunță news.ro.

Asociaţia îi cere ministrului Agriculturii să răspundă urgent autorităţilor ucrainene care s-au văzut nevoite să facă apel la ei pentru a intra în dialog cu reprezentanţii autorităţilor naţionale din România şi să facă publică evoluţia discuţiilor, în caz contrar Forumul îi cere demisia.

Forumul arată că reprezentanţii săi au participat la o şedinţă de lucru la Bruxelles cu dl. Oleksii PINCHUK, Directorul General Direcţia Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană - MINISTERUL AGRICULTURII DIN UCRAINA, cu alţi înalţi funcţionari ucraineni dar şi cu reprezentanţii fermierilor din această ţară. ”Am aflat cu uimire că o solicitare pentru o întâlnire din partea autorităţilor ucrainene, cu intenţia de a se găsi soluţii similare celor din Polonia, a fost adresată autorităţilor române încă din data de 17 martie a.c. (ataşată acestei notificări) dar reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România nu au găsit de cuviinţă să răspundă cu celeritate acestei invitaţii şi să stabilească o întâlnire în interesul fermierilor noştri”, afirmă Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România.

'Vă solicităm pe această cale să răspundeţi urgent autorităţilor ucrainene'

”Considerăm că am depus toate eforturile pentru a aduce în faţa dumneavoastră elementele necesare unor negocieri cu autorităţile europene dar în acest context constatăm cu dezamăgire profundă că am fost lipsiţi de respect prin faptul că nu aţi răspuns cererii părţii ucrainene şi că nu s-a acţionat cu celeritate în interesul sectorului agricol şi agroalimentar din România. Vă solicităm pe această cale să răspundeţi URGENT autorităţilor ucrainene care s-au văzut nevoite să facă apel la noi pentru a intra în dialog cu reprezentanţii autorităţilor naţionale din România şi să faceţi publică evoluţia discuţiilor”, transmite organizaţia. Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România precizează că în cazul în care acest subiect nu este de interes pentru ministrul Agriculturii, îi solicită în numele membrilor săi demisia.

”Membrii noştri şi fermierii din România au nevoie de un ministru care să le reprezinte interesele şi să acţioneze rapid, în funcţie de evoluţiile şi reacţiile la nivel regional, ceea ce nu vedem astăzi în plan local privind gestionarea acestei situaţii de criză. Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România, structură asociativă afiliată la organizaţiile internaţionale Copa-Cogeca şi CEPM (Confederaţia Europeană a Producătorilor de Porumb din Europa) este un activ şi constant partener de dialog civil al autorităţilor de la Bucureşti şi Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare şi unităţi care efectuează procesare primară, pentru soluţii şi măsuri de politici publice corecte şi proporţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.