Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza costului vieții va afecta cifra de afaceri din sezonul sărbătorilor de iarnă

Pixabay
cumparaturi craciun

Având în vedere că patru din zece gospodării din sunt îngrijorate că nu-și vor permite să sărbătorească Crăciunul, căutarea celor mai bune oferte va avea prioritate în acest sezon de sărbători, potrivit Fashion United.

În SUA, inflația a crescut cu 8,3% față de august trecut, în timp ce în Marea Britanie a crescut la 9,9% față de aceeași perioadă din 2021.

Vânzările online sunt de așteptat să fie cu 95 de miliarde de dolari mai puțin în 2022 față de anul trecut, potrivit Economic Times, un semnal de alarmă pentru afacerile de comerț electronic și cum să abordăm una dintre cele mai importante perioade ale anului.

Deși este prea devreme să spunem ce va funcționa sau nu pentru branduri și retaileri pentru a-și optimiza cifra de afaceri de Crăciun, cu siguranță trebuie să fie conectați și să aibă integritatea în centrul mesajelor și campaniilor lor.

Un bun exemplu pentru comercianți cu amănuntul și mărci este să se uite la datele din criza financiară din 2008-2010, în care cumpărătorii au evitat articolele mari și, în schimb, au gravitat către luxuri mici și accesibile, cum ar fi parfumurile și accesoriile.

Cumpărăturile de sărbători din acest an se vor asemăna mai mult cu 2021, unde prețurile crescute ale produselor, taxele mari de transport și problemele lanțului de aprovizionare au afectat cheltuielile consumatorilor și rezultatul final.

Potrivit Salesforce, cererea pentru cumpărături online se stabilește, consumatorii găsind un nou echilibru între canalele digitale și cele fizice.

Mulți cumpărători sunt de așteptat să facă achiziții devreme în perioada premergătoare Crăciunului, pentru a evita creșterea prețurilor și potențiala lipsă de produse. Alții vor aștepta să înceapă sezonul de reduceri, care anul acesta ar putea fi motivul pentru consumatorii cu un buget restrâns, deoarece comercianții cu amănuntul se luptă să descarce stocul. Consumatorii vor aștepta cele mai bune oferte, iar Black Friday și Amazon Prime Day ar putea fi perioade importante pentru mărci.

Predicțiile cheie pentru sezonul de vârf din partea Salesforce includ transparența și sustenabilitatea, datele despre inflație arătând modul în care acestea vor afecta cumpărăturile de sărbători. Mărcile ar trebui să fie sincere cu privire la amprenta lor de carbon și să ofere opțiuni durabile de ambalare și livrare.

Pentru a fi clar, criza costului vieții se va extinde până în 2023 și va fi o călătorie provocatoare pentru comercianții cu amănuntul în perioada Crăciunului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.