Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza COVID-19, în inima României: Spitalul Sinaia face chetă publică pentru măşti, în vreme ce Primăria cheltuie 36.000 de euro pe o scară metalică

Inquam Photos / Octav Ganea
Europa Sibiu sarbatoare

În plină pandemie de COVID-19, spitalul din Sinaia apelează la solidaritatea oamenilor și solicită sponsorizări/donații „pentru asigurarea materialelor și echipamentelor medicale de unică folosință necesare”, asta în timp ce primarul Vlad Oprea încheie contracte de  consultanță pentru achiziții publice în valoarea de 15.000 de euro.

Primăria Sinaia, care declară că e în parteneriat cu spitalul în această campanie, a cheltuit în ultima lună zeci de mii de euro pe achiziţii publice nonurgente, în plină pandemie de coronavirus.

Libertatea.ro a dezvăluit că fix  în ziua în care în România a fost decretată starea de urgenţă, spitalul din Sinaia a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care anunţa că, “în parteneriat cu Primăria orașului Sinaia”, demarează “o campanie de atragere de sponsorizări/donații pentru asigurarea în regim de URGENȚĂ a tuturor materialelor și echipamentelor medicale de unică folosință necesare protecției cadrelor medicale sinăiene și a pacienților din spital”.

Pe 20 martie, spitalul din Sinaia posta pe Facebook: „Situaţie donaţii în cadrul campaniei «Medicii noștri au nevoie de noi!» inițiată în data 16.03.2020 – Cont lei: 0; Cont euro: 0” Î

Numai că, în aceeaşi zi, Primăria din Sinaia plătea 35.755 de euro pentru “lucrări intervenţie acces sediu primărie, înlocuire scară cu structură metalică”. Lucrarea a fost atribuită, prin achiziţie directă, unei firme de construcţii din acelaşi oraş.

Alte 14.921 de euro, pentru a învăţa cum să facă achiziţii

Ieri, în conturile deschise de spitalul din Sinaia se adunaseră în jur de 18.000 de lei, adică vreo 3.800 de euro. Tot ieri, Primăria din Sinaia a cheltuit 14.921 de euro pentru achiziţionarea unui Abonament Business de servicii de consultanţă în achiziţii publice. În plină pandemie, cei din primărie au nevoie să fie consiliaţi în iniţierea/atribuirea achiziţiilor directe. Asta în vreme ce cadrele medicale de la spitalul din Sinaia nu au nici acum măşti speciale cu filtru. Încearcă să le cumpere din donaţiile venite de la populaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.