Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza de motorină ia amploare în Europa: Prețurile explodează, importurile din SUA scad dramatic

hotnews.ro
carburanti

Europa se confruntă cu o criză de aprovizionare cu motorină, cauzată în principal de scăderea activității de rafinare din SUA și de întreruperi în comerțul mondial.

Scăderea activității de rafinare din SUA și întreruperile din comerțul mondial au redus aprovizionarea cu motorină în ultimele săptămâni, reducând luna aceasta exporturile de motorină americană către Europa, care au atins un nivel istoric, relatează Reuters.

Dificultățile în asigurarea motorinei americane complică o criză de aprovizionare existentă în Europa, care se baza anterior pe exporturile de combustibil din Rusia.

Prețurile motorinei americane au urcat pentru scurt timp luna aceasta la un maxim al ultimelor patru luni, de peste 48 de dolari pe baril, ceea ce a redus oportunitățile de arbitraj pentru a expedia combustibilul în Europa.

Mulți dintre ceilalți furnizori ai Europei din Orientul Mijlociu și Asia au fost nevoiți să ocolească Capul Bunei Speranțe din cauza atacurilor Houthi asupra navelor din Marea Roșie, ceea ce a dus la întârzieri mari și a făcut ca și acest comerț să fie mai puțin profitabil.

Importurile europene de motorină din SUA au scăzut cu aproape jumătate în această lună, la 6,65 milioane de barili, în scădere de la 11,44 milioane de barili în ianuarie, care a marcat cel mai ridicat nivel din august 2017, potrivit unei analize a firme de urmărire a navelor Kpler.

Scăderea schimburilor comerciale a venit în condițiile în care rafinăria BP, de 435.000 de barili pe zi, Whiting, din Indiana - un important producător american de motorină - a fost închisă la începutul lunii februarie, în urma unor pene de curent.

Întreruperea a coincis cu probleme operaționale la mai multe uzine din cauza unui val de frig de la jumătatea lunii ianuarie, cum ar fi rafinăria TotalEnergies. Altele, inclusiv uzina Motiva Enterprises, se află în revizii planificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.