Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de operatori de drone în aviația rusă - Deficitul atinge 100.000 de oameni

drone shaded

Rusia are nevoie în prezent de cel puţin 100.000 de operatori de drone, adică un "pilot" pentru fiecare dronă, a declarat sâmbătă directorul adjunct al Rosaviaţia, Agenţia de Aviaţie Civilă rusă, Andrei Dobriakov, citat de EFE.

"Conform estimărilor, Rosaviaţia a înregistrat deja peste 100.000 de drone. Prin urmare, avem nevoie de un număr corespunzător de operatori. Deci avem nevoie de 100.000 de operatori. Chiar acum, de anul acesta", a afirmat Dobriakov, citat de TASS.

Oficialul rus, care a descris aeronautica fără pilot drept "o industrie interesantă, nouă, un sector total nou al economiei", a anunţat că Rosaviaţia va realiza un studiu pentru a determina numărul exact de operatori necesari pentru fiecare dronă.

În iunie, guvernul rus a aprobat o strategie de dezvoltare a sistemelor de aviaţie fără pilot care prevede creşterea treptată a producţiei de drone comerciale până la un milion de unităţi pe an până în 2035.

În plus, se aşteaptă ca, până în 2036, 80% din sistemele aeriene fără pilot să fie fabricate în Rusia.

Această strategie, care nu menţionează crearea de drone în scopuri militare, va permite Rusiei să înfiinţeze companii care nu numai să asambleze aceste aparate de zbor, ci şi să producă componentele lor şi materialele necesare pentru fabricarea lor, precum şi programele pentru controlul lor.

Obiectivul principal al acestei strategii constă în crearea unei noi ramuri a economiei în următorii şase ani şi jumătate, legată de fabricarea şi utilizarea de drone de uz civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.