Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de piloți în aviația civilă - Turcia înăsprște regulile pentru a împiedica piloții să se mute la companii străine

piloti avion

Autoritatea turcă pentru aviație civilă înăsprește condițiilepentru piloții turci care demisionează și se mută în străinătate pentru a lucra pentru companii aeriene străine, când industria aviatică se grăbește să găsească personal suplimentar pe fondul unui sezon turistic în plină expansiune.

Europa se confruntă în această vară cu cozi deosebit de lungi la aeroporturi, în parte din cauza lipsei de personal pentru a face față revenirii cererii după restricțiile pandemice.

Autoritatea turcă a precizat că o scrisoare de consimțământ din partea angajatorului va fi necesară pentru piloții care doresc să lucreze pentru companiile aeriene străine, notează Reuters.

Dacă un pilot demisionează fără o scrisoare de consimțământ, cererea sa nu va fi procesată timp de 6 luni de către autoritate.

Traficul aerian și numărul de pasageri se apropie de nivelurile de dinainte de izbucnirea epidemiei în Turcia, potrivit datelor oficiale.

Sindicatul Hava-Is, care a declarat că noul regulament este o intervenție asupra libertății de muncă și a drepturilor individuale ale piloților, se va întâlni cu oficiali ai Ministerului Transporturilor și ai aviației civile pentru a discuta modificările.

Hava-Is a declarat că există o cerere serioasă de piloți turci din partea țărilor din Golf și a transportatorilor aerieni nord-americani.

În Turcia sunt 10.525 de piloți de aeronave, potrivit datelor autorității aviatice.

Luna trecută, Germania a declarat că va accelera eliberarea permiselor de muncă și a vizelor pentru câteva mii de lucrători străini din aeroporturi, în principal din Turcia, pentru a contribui la reducerea haosului de vară în ceea ce privește călătoriile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.