Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Grecia este departe de a se fi încheiat

grecia

De la proteste de strada, la guverne care se prabusesc si la afaceri încheiate pe ultima suta de metri, Grecia s-a obisnuit sa treaca din criza în criza într-un impas economic care pare sa se prelungeasca la nesfârsit, titreaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Prim-ministrul Alexis Tsipras se bazeaza pe faptul ca odata cu cel mai recent program de bailout lucrurile vor sta diferit, dupa ce miniștri de finanțe din zona euro au convenit sa trimita mai multe fonduri, iar BCE a anunțat ca este dispusa sa lase bancile sa își sporeasca accesul la creditele mai ieftine.

Pâna și șeful Eurogroup, Joren Dijsselbloem, fața neînțelegerilor dintre Tsipras și Europa de anul trecut, a spus ca a fost facut un pas important.

Multe afaceri din Grecia susțin ca au atins fundul prapastiei. Premierul Tsipras, în vârsta de 41 de ani, s-a transformat de la un prim ministru anti-austeritate la un lider "supus" al unei țari lovite puternic de criza.

"Partenerii europeni sunt reasigurați de faptul ca guvernul a decis sa își înghita orgoliul și ca semneaza ce li se ofera", a spus George Papaconstantinou, care a fost ministru de finanțe al Greciei când a izbucnit criza în 2010.

Grecia este pe cale sa simta înca o lovitura, în condițiile în care economia nu a reușit sa faca nimic pentru a compensa scaderea economica de aproape 25%. Rata șomajului este înca peste 20%, iar reformele din piața muncii vor forma cea mai mare parte din programul de bailout.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.