Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Grecia scade prețul petrolului

petrolier

Preturile petrolului au continuat sa scada miercuri din cauza temerilor provocate de criza datoriilor din Grecia si a declinului accentuat al pietei de capital din China, iar traderii anticipeaza ca tendinta negativa se va mentine, relateaza Reuters, potrivit Mediafax.

Circa 45% dintre companiile chineze listate la bursa au fost suspendate de la tranzactionare pe fondul scaderii puternice a cotatiilor, iar compania de stat China Securities Finance Corp, care finanteaza achizitiile de actiuni, a anuntat ca va furniza lichiditati pentru a reduce panica din piata.

Pe piata petrolului, contractele futures pentru titeiul Brent, de referinta pe piata londoneza, cu livrare peste o luna, sunt în declin cu 60 de centi, la 56,25 dolari pe baril, iar de la începutul saptamânii au coborât cu peste 6%, la cel mai redus nivel atins dupa luna aprilie.

Cotatia petrolului WTI, de referinta pe piata americana, a scazut cu 59 de centi, la 51,74 dolari pe baril. Declinul din aceasta saptamâna a depasit 8%.

"Pietele petrolului au fost lovite de o furtuna perfecta de evenimente", potrivit analistilor bancii Morgan Stanley, potrivit carora crizele din China si Grecia ar putea pune în pericol cresterea solida a cererii din ultima perioada.

Indicele CSI300 din China a pierdut o treime din valoare, din luna iunie, aceasta fiind cea mai rapida corectie consemnata dupa criza mondiala din 2008.

Banca centrala a Chinei a anuntat ca va sustine stabilitatea pietei de capital si o va proteja de riscurile financiare regionale si sistemice.

Banca HSBC a redus miercuri estimarea de crestere economica în 2015 pentru Asia, excluzând Japonia, de la 6,5% la 6,3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.