Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Myanmar pare să se îndrepte spre un război civil devastator. Sunt raportate ciocniri armate tot mai dese între forțele regimului și grupări armate

The Myanmar Times
Myanmar rebeli

Criza politică din Myanmar, transformată într-o baie de sânge de către junta militară care a preluat puterea, se îndreaptă spre un conflict intern masiv, la fel ca cel din Siria, a avertizat ONU.

La fel ca și în primul caz, un obstacol în calea unei rezolvări cât mai rapide a crizei este poziția ambiguă a Rusiei, de această dată susținută de China.

„Mă tem că situaţia din Myanmar este un conflict în plină expansiune. Statele lumii nu trebuie să permită repetarea greşelilor ce au dus la conflictul din Siria”, a declarat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

Semnalul de alarmă vine în condițiile în care, potrivit relatărilor unor organizații locale pentru apărarea democrației și a drepturilor omului, cel puțin 700 de constestatari ai puterii militare aare s-a instalat la 1 februarie au fost uciși cu brutalitate, iar alte mii au fost răniți.

Săptămâna trecută, peste 80 de manifestanți au fost măcelăriți cu aruncătoarele de grenade.

Pe de altă parte, replica violentă a grupurilor etnice armate împotriva trupelor guvernamentale amplifică temerile privind transformarea conflictului într-un război civil.

Și Uniunea Europeană a avertizat că poziția ambiguă a Rusia şi China subminează eforturile pentru un răspuns internaţional comun la lovitura de stat din Myanmar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.