Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Turcia îngroapă unul dintre cele mai importante proiecte energetice ale României

realitatea.net
Marea Neagra sonda

Cablul electric submarin prin care urma să exportăm electricitate până pe cealaltă parte a Mării Negre este abandonat de autorităţi. Şi asta, din cauza instabilităţii de la Ankara, spune un oficial din Ministerul Energiei.

Este pentru prima dată când un reprezentant al Guvernului anunţă în mod public că un proiect despre care se vorbeşte de 14 ani nu se mai face.

Proiectul cablului submarin prin care România urma să exporte energie electrică în Turcia există încă din 2002. Iar anul trecut, Guvernul Victor Ponta discuta cu avocaţi, ambasadori şi şefi de companii pentru a perfecta o nouă înţelegere.

„Este un proiect strategic pentru România. O cale de transport, de infrastructură energetică care să ne lege de Turcia, un mare consumator”, spunea fostul premier în februarie 2015.

Acum, proiectul pare îngropat definitiv.

„Nu cred în proiectul ăsta cu cablul submarin către Turcia şi o să vă spun şi de ce: nu este o zonă stabilă în momentul de faţă. Adică cel puţin în orizontul 2030 nu cred. Este un proiect greu de realizat şi nu o să se regăsească probabil în strategie”, spune Corina Popescu, secretar de stat Ministerul Energiei, potrivit digi24.ro.

Reprezentanţii Guvernului spun că, de fapt, nici Turcia nu vrea acest proiect. Turcia ar vrea ca electricitatea să circule în ambele sensuri, nu să fie doar piaţă de desfacere pentru energia românească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.