Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Criza din Ucraina este încălzirea. Urmează un conflict mai mare'. Discurs de avertizare al șefului Comandamentului Strategic al SUA

defense.gov
Charles Richard

Șeful Comandamentului Strategic al SUA, Charles A. Richard, a avertizat la un simpozion că urmează un conflict mai mare decât cel din Ucraina, afirmațiile acestuia fiind publicate joia trecută pe site-ul Pentagonului.

„Criza din Ucraina este doar încălzirea. Urmează un conflict mai mare”, a declarat amiralul, în discursul susținut la Naval Submarine League's 2022 Annual Symposium & Industry.

Potrivit acestuia, China a întrecut capacitățile militare americane.

„Evaluez nivelul nostru de descurajare a Chinei și corabia se scufundă încet. Se scufundă încet, dar se scufundă pentru că ei dezvoltă capacități militare mai repede decât noi. Dacă tendința va continua, nu va conta cât de bun este planul nostru, cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de bune sunt forțele noastre, pentru că nu vom avea suficient din fiecare. Și aceasta este o problemă urgentă”, a continuat șeful Comandamentului Strategic al SUA.

El a menționat că singura zonă în care SUA mai dețin supremația este flota de submarine. „Capabilitățile subacvatice reprezintă una dintre...poate singurul avantaj asimetric pe care îl mai avem”.

„Nu va dura foarte mult până când vom fi testați în moduri în care nu am mai fost testați până acum”, a adăugat amiralul. „Trebuie să facem rapid  schimbări fundamentale în modul în care abordăm apărarea acestei națiuni. Situația actuală (din Ucraina) scoate foarte clar la lumină cum arată coerciția nucleară și cum nu ești pregătit pentru asta”, a continuat acesta.

Potrivit acestuia, armata Statelor Unite era capabilă în urmă cu 60 de ani să facă lucrurile mai repede decât în prezent. „Știam să ne mișcăm rapid și am pierdut acea artă”, a explicat el. „Așa am ajuns pe Lună în 1969. Dacă nu revenim, China pur și simplu ne va depăși și Rusia nu dispare nicăieri”, a mai afirmat șeful Comandamentului Strategic al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.