Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Venezuela - Guvernu Maduro doreşte dialogul cu SUA

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro doreşte "dialogul", şi nu "un război" cu Statele Unite, a afirmat marţi şeful diplomaţiei de la Caracas, Jorge Arreaza, citat de AFP potrivit Agerpres.

"Nu ne dorim un război în Venezuela", a afirmat ministrul de externe în cursul unei reuniuni la Havana a consiliului politic al Alianţei Bolivariene pentru popoarele din America noastră (ALBA). "Suntem poate pe punctul de a ne pregăti pentru un război, deoarece circumstanţele ne obligă (...), dar ne dorim pacea", a adăugat el.

"Să i se transmită guvernului Statelor Unite de la reuniunea ALBA faptul că ne dorim dialogul, că dorim diplomaţie, că dorim înţelegere, inclusiv cu ei, cu toate diferenţele dintre noi", a mai spus Jorge Arreaza.

De patru luni, administraţia Trump îl recunoaşte, împreună cu alte peste 50 de ţări, pe şeful opoziţiei Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei, în locul lui Nicolas Maduro, dar criza se adânceşte.

Un dialog timid între cele două părţi a fost demarat săptămâna trecută în Norvegia, ţară care s-a oferit ca mediator, dar opoziţia a negat că este vorba despre negocieri. La rândul său, Adunarea Constituantă, compusă în întregime de partizani ai preşedintelui Maduro, a anunţat luni că îşi prelungeşte mandatul până la sfârşitul lui 2020.

"De la Havana, lansăm un apel Statelor Unite la dialog, înţelegere, respect reciproc, la încheierea ameninţării militare, aroganţei şi blocadei împotriva poporului din Venezuela", a insistat Jorge Arreaza.

Cuba, cel mai apropiat aliat al guvernului de la Caracas, se află de asemenea în vizorul Washingtonului, care şi-a înmulţit în ultimele luni sancţiunile împotriva sa. Semn al unei uşoare schimbări de atitudine, la 16 mai Havana s-a declarat pregătită "să participe la iniţiative care promovează un dialog respectuos cu guvernul".

"Ameninţările cu recurgerea la forţă împotriva fraţilor noştri din Republica bolivariană a Venezuelei constituie cel mai mare pericol pentru pacea şi securitatea regională", a afirmat marţi ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.