Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza energetică a Europei s-a agravat după ce Rusia a redus și mai mult livrările: Norvegia va livra UE cantități suplimentare de gaze

The Guardian
criza energetică

Norvegia va intensifica cooperarea cu UE pentru a asigura aprovizionarea suplimentară cu gaze naturale, potrivit CNN, anunță mediafax.

Uniunea Europeană și Norvegia au convenit joi să își consolideze cooperarea în domeniul energetic. Astfel, Norvegia va oferi UE livrări suplimentare de gaze, a declarat ministerul norvegian al Petrolului și Energiei.

„Am avut o întâlnire bună și constructivă, în cadrul căreia am convenit să cooperăm și mai strâns în domeniul energiei. Invazia Rusiei în Ucraina a făcut necesară o cooperare mai strânsă", a declarat ministrul norvegian al Petrolului și Energiei, Terje Aasland.

Norvegia livrează în prezent aproximativ o pătrime din consumul de gaze al țărilor UE și produce gaze „la o capacitate foarte mare".

Criza energetică a Europei s-a agravat luna aceasta, când Rusia a redus și mai mult livrările către Germania, Italia și alți membri ai Uniunii Europene. 12 țări UE au fost afectate până în prezent de reducerile aprovizionării cu gaze rusești, a declarat joi șeful politicii climatice a blocului, Frans Timmermans.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.